12 de març 2011

Tot TV3 en alta definició


Ja ho havíem notat aquests dies, quan vam detectar que la guia de programació del canal TV3HD era la mateixa que la de TV3, i que en alguns casos no s'emetien els programes que s'anunciaven a través de la graella del teletext. Finalment, aquest dilluns, el canal TV3HD deixarà definitivament d'emetre en proves i passarà a ser un canal en "simulcast" de TV3. Per tant, el canal no emetrà una programació especial (i en alguns casos, massa repetitiva, com fins ara), sinó els mateixos continguts que TV3, però en alta definició. Segons Televisió de Catalunya, gairebé un 20% dels continguts del canal TV3HD ja han estat produïts d'origen en alta definició, i la resta s'emetran adaptant-los a través d'un procés basat en reescalat de la imatge. Però perquè no hi haja dubtes, i no ens donen gat per llebre, els programes que estiguen enregistrats i postproduïts en alta definició estaran clarament senyalitzats, com havia demanat el govern de l'Estat a totes les televisions que ja tenen canals en HD.

Més endavant, s'anirà incrementant el nombre de continguts en alta definició fins arribar a la totalitat de la producció, tot i que el procés podria durar tres o quatre anys. A partir d'aquest dilluns, però, ja es poden veure amb definició real d'alta definició alguns films de "La gran pel·lícula", tots els partits de futbol, alguns reportatges de "30 minuts", alguns documentals de "Sense ficció", les sèries "Fringe", "Danys i perjudicis", "Diaris de Vampirs", "Infidels", "Polseres vermelles" i "La Riera", i la superproducció catalana "Ermessenda" (que s'estrenarà aquest mes), així com alguns especials. A la zona de Tortosa, TV3HD es pot veure a través de la freqüència 36 de la TDT, al costat d'altres canals com Esports 3, IB3 Sat i la carta d'ajust de l'espai reservat per a Canal 9.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com