19 de jul. 2008

'Night Boat to Cairo', dels Madness

Acabo de veure el videoclip de Night Boat to Cairo, del grup Madness, la mítica formació anglesa que va protagonitzar el revival de l'ska a finals dels anys setanta (els més televisius potser els recordareu per les seues actuacions a la sèrie Els Joves). No sé els motius, però fa dies que els canals francesos de l'MTV estan emetent en obert pel satèl·lit, i per això he vist el vídeo dels Madness al magnífic canal VH1 Classic, que Digital+ encara no ha inclòs a l'oferta de la plataforma. El tema Night Boat to Cairo és del 1979 i pertany al seu disc de debut, One Step Beyond..., i va ser escrit per Mike Barson (Monsier Barso) i Graham McPherson (Suggs), els líders de la banda. La cançó va arribar al número 6 de le llistes britàniques, i va reeditar-se com a senzill l'any 1993, després de l'èxit de la versió reeditada del tema immortal It Must Be Love. Night Boat to Cairo és una cançó estranya i amb una estructura inusual, en què la part instrumental es desaccelera i fins i tot es para un instant, abans de rependre's i accelerar-se una altra vegada, amb un vídeo molt divertit. Segons expliquen, el vídeo és així de cutre a propòsit, perquè no tenien temps d'enregistrar un clip promocional. La planta, el croma de les piràmides i les lletres de la cançó, sobreimpressionades a la pantalla, amb la pilota botant i marcant les síl·labes, completen el delirant espectacle dels Madness vestits amb roba colonial, ballant visiblement borratxos i fent tot tipus de pallassades davant de la càmera. Aquesta espontaneïtat va fer que el vídeo de Night Boat to Cairo fos un dels més valorats pels fans. Personalment, el millor del vídeo (perquè no deixa de ser un error) és quan tiren els barrets al terra i els xafen. Però al plànol següent, els tornen a tenir al cap, i continuen cantant, tocant i ballant...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com