3 de març 2011

Els millors guionistes de Hollywood


Els actors de cinema abandonen vells perjudicis i proven sort a la petita pantalla, tot aprofitant la nova edat d'or de les sèries, i els guionistes de televisió fan el salt a la pantalla gran. El guionista Aaron Sorkin, popular per ser l'escriptor de sèries com El ala oeste de la Casa Blanca o la incompresa Studio 60, s'ha consagrat aquest dilluns de matinada amb un merescut Oscar al millor guió adaptat, per la pel·lícula La red social. Abans, també havia participat en altres films molt notables, com Algunes hombres buenos, Malicia o una altra ficció amb president nord-americà, El presidente y Miss Wade. Per tant, abans d'assolir l'èxit i el reconeixement més absolut, Sorkin ha hagut de picar molta pedra, com els guionistes que sortien a 'Studio 60', la sèrie que explicava com es feia un programa del tipus Saturday Night Live. Perquè ens fem una idea de la dura feina del guionista, el canal de pagament TCM estrena aquest dissabte, 5 de març, el documental "Tales from the Script" (22.00 hores). Dirigit per Peter Hanson, el documental parla durant 105 minuts amb guionistes com William Goldman ("Dos hombres y un destino", "Todos los hombres del presidente"), Frank Darabont ("Cadena perpetua", "La Milla Verde") o Shane Black ("Arma letal"), els quals expliquen quines són les claus de l'èxit o els motius del fracàs d'un guió de cinema, així com les dificultats i obstacles que s'amaguen darrera del fet d'escriure una pel·lícula. De la mateixa manera, el també director Paul Schrader (autor del guió del "Taxi Driver" de Martin Scorsese) recorda els seus anys de formació a la universitat, fonamentals per aprendre a escriure guions de cinema. De fet, TCM concentrarà a les nits dels dissabtes i diumenges de març algunes de les millors pel·lícules amb guions memorables, com "Taxi Driver", "La niebla" o "La sombra de la corrupción".



Imatge: 3cat24.cat

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. Si no hi ha guionista, no hi ha res després.
    Encara que, com en tot, hi ha de tot.
    I també molta destrossa de guions, ho visualitzo.
    Normalment queden amagats darrera els actors o directors, el quals poc farien sense el guió a la mà.
    Bona sessió de dissabte nit. M'hi apunto!
    Gràcies equip de Pantalla completa!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com