9 de març 2011

'Crematorio', la gran sèrie sobre la corrupció a Espanya


Ja hem vist el primer episodi de 'Crematorio', la gran aposta de la temporada de Canal+ en l'àmbit de la producció pròpia. Fa unes setmanes ja ens va regalar '¿Qué fue de Jorge Sanz?', una sèrie sensacional dirigida per David Trueba, i aquest dilluns a la nit va estrenar aquesta adaptació de la novel·la de Rafael Chirbes, protagonitzada per Pepe Sancho, i que pretén ser una gran sèrie sobre la corrupció a Espanya. Vist el primer capítol -la minisèrie en té vuit- ja podem dir que el director Jorge Sánchez Cabezudo ("La noche de los girasoles"), Fernando Bovaira i MOD Producciones ho han aconseguit. 'Crematorio' està a l'alçada de les millors produccions nord-americanes, internacionals.



Rubén Bertomeu (Pepe Sancho fa un paper immens, que li queda com un guant) és un promotor immobiliari que es fa ric i poderós amb l'especulació urbanística que va començar a la costa valenciana durant els anys vuitanta. Bertomeu, amb el permís de la seua mare (interpretada magistralment per una espectacular Montserrat Carulla), és el patriarca de la família, en què també destaquen la seua filla (Alicia Borrachero) i el seu gendre (Chisco Amado). Però sobretot, el personatge interpretat per Sancho és la punta de l'iceberg d'una trama de corrupció política i policial que comença a destapar-se quan, per casualitat, la Guàrdia Civil intercepta el vehicle d'una funerària que, per estalviar costos, enterra els difunts en un antic picador hípic. De fet, la història comença amb la mort i el funeral del germà de Bertomeu, que han d'acabar celebrant a la casa familiar, com si fos un gran esdeveniment social. Així, si "El Padrino" i les grans històries de mafiosos començaven amb una boda, 'Crematorio' arrenca amb un enterrament. També a través de diversos flashbacks, comencem a conèixer la història dels dos germans Bertomeu, i a endevinar la influència que la mare ha tingut en els esdeveniments. La factura tècnica és impecable, i el càsting ben triat (la majoria dels actors són catalans, valencians o balears, com ara Pep Tosar, Pau Durà, Pep Guinyol, Vicente Romero, Juli Mira...) fa que 'Crematorio' puga considerar-se com una gran sèrie d'actors. Atenció al tema de Loquillo per als títols de crèdit, que imprimeixen una inqüestionable estètica HBO a 'Crematorio', en la línia de produccions de prestigi com 'True Blood' o 'Los Soprano'.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com