14 de febr. 2011

La tele que ens mereixem

Coses de la vida, divendres a la nit van coincidir a la graella televisiva dos programes suposadament antogònics, però que en realitat són complementaris. 'Sálvame Deluxe', a Telecinco, va aconseguir un espectacular 25,2% de quota de pantalla (més de 3,3 milions d'espectadors) amb la seua sessió de polígraf a la princesa del poble Belén Esteban. Al mateix temps, La 2 de TVE registrava un discret 1,7% de 'share' i uns 320.000 espectadors amb el debat '¿Tenemos la televisión que nos merecemos?', que pretenia ser una reflexió sobre el model de televisió que tenim a l'Estat espanyol. D'entrada, he de dir que no vaig veure la intervenció de l'exdona del torero Jesulín de Ubrique, però que avui el programa de 8TV Arucitys n'ha ofert alguns fragments. Alguna cosa deuen tenir els programes com 'Sálvame' per interessar més de tres milions de persones, en un moment en què l'audiència televisiva es troba tan fragmentada arran de l'arribada dels nous canals de la TDT. D'altra banda, diumenge de matinada vaig enregistrar la redifusió que feien del debat de La 2, i el vaig estar mirant ahir al migdia. L'acumulació de tòpics sobre la telescombreria, però també dels que van dir que el públic és sobirà i que amb el comandament a distància poden elegir què volen veure, va fer que el deixés a mitges, tot i que encara no l'he esborrat. No sé si tenim la televisió que ens mereixem, però és la que tenim. Crec que no hem de menystenir l'èxit dels nous formats d'entreteniment televisiu, ni molt menys jutjar la intel·ligència o el nivell cultural dels que miren programes com 'Sálvame', ja que podríem tenir més d'una sorpresa. Els que no volem veure l'Esteban durant 12 hores al dia (les altres 12 de Telecinco són 'Gran Hermano') tenim la resta de canals de la TDT, amb una oferta més rica i diversa que altres països més avançats. I això, sense tenir en compte els canals de pagament, amb preus realment econòmics gràcies a la competència actual entre la plataforma Digital+, les ofertes de cable i els serveis de televisió per ADSL com Movistar Imagenio. I després, evidentment, hi ha la possibilitat de tancar la tele i fer altres coses.

Foto: Telecinco a ABC

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

2 COMENTARiS:

  1. Los 3 millons de persones que miraven el programa, son els 4 millons de persones que compren The Sun a Anglaterra. Alli no tenim aquest tipus de programa de tele, (o no tant), pero tenim la premsa basura que es compra per carretades!
    No acabo d'entendre jo l'encant ni d'un ni d'altre, per molt cremat que estic i vull fer "sofing", l'ultim que voldria mirar es aquesta noia i els seus companys, pero en fi ....

    ResponElimina
  2. Mea culpa? .
    -Veig Salvame i Enemigos Intimos ( sobre tot quan hi ha suquet ).
    -Veig Arucitys, que es dediquen a fer critica de tothom ( per això son crítics, suposo ).
    -Veig El gato al agua d'Intereconomia, alternat-ho amb els de Veo 7 ( em serveix de revulsiu i em reafirma )
    - Veig Al Rojo Vivo ( més temps que els altres, no ens enganyem )
    - Veig el que puc d'"Els matins"
    - Veig APM i Polònia
    - Veig el que puc de BNF
    - Veig Salvados
    No veig OT ni GH.
    I veig menys del que seria lògic? Divendres ( millor que cap altre que fan a la mateixa hora )
    Llegeixo i faig comentaris a La Marfanta
    Em passa alguna cosa descriptible ?

    .....I a més, Gustau, em vaig tragar tot el debat de la 2 sobre si tenim la tele que ens mereixem. Em va agradar molt l'argument de una de les tertulianes que comparava la tele amb la sanitat privada. Quan li diuen que les teles privades poden fer el que vulguin i que nomes estan per guanyar diners i deures nomes al compte de resultats, va dir que la sanitat privada, també esta per guanyar diners, però lògicament se li exigeix uns mínims de qualitat i cal suposar ( això ho dic jo ) què es prioritari que no es mori un pacient abans que el benefici empresarial.

    Pd. Lògicament no els veig SEMPRE ni SENCERS

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com