19 de juny 2010

'Union Pacific', un clàssic imprescindible a Veo7

La cadena Veo7 és alguna cosa més que tertúlies sobre política en què posen a parir el govern. També és un bon lloc per veure, en horaris força acceptables, un bon grapat de clàssics del cinema i algunes mostres interessants de la sèrie B. En aquest cas, es tracta d'un clàssic imprescindible del western, ja que Veo7 recupera aquest dissabte, a partir de les 15.30 hores, la pel·lícula "Unión Pacífico", que el gran Cecil B. DeMille va dirigir l'any 1939. "Union Pacific" té una de les millors interpretacions de Barbara Stanwyck, però més enllà d'això cal tenir-la en compte perquè és una de les pel·lícules que, amb "La Diligencia" de John Ford (del mateix 1939), va marcar la majoria d'edat del western com a gènere. A banda, també és una peça històrica, una peça gairebé documental sobre el projecte titànic de construir el ferrocarril a través de l'Oest nord-americà, i sobre les disputes que van enfrontar l'home blanc amb els tribus indígenes afectades.



Personalment, el que més m'agrada és com l'epopeia sobre la construcció del ferrocarril esdevé una metàfora perfecta sobre el procés de construcció d'una nació. I com resulta que el tren, en el cinema, és també un element simbòlic molt lligat a l'art cinematogràfic. La història d'"Unión Pacífico" es remunta al 1862, poc després de finalitzar la Guerra de Seccessió. Dues empreses rivals es disputen la construcció d'una línia de ferrocarril que ha d'unir les dues costes del país, l'Atlàntic amb el Pacífic. La base de la pel·lícula és la novel·la "El problema Shooter", d'Ernest Haycox, que va servir DeMille per dirigir un film èpic, un western carregat d'aventures, comèdia, amor i història d'Amèrica. La pel·lícula va rebre la Palma d'Or al festival de Cannes.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com