11 de juny 2010

El País incorpora al web una eina d'informació a temps real que combina xarxes socials

Els mitjans de comunicació ja tenen claríssim que no poden quedar-se al marge de les xarxes socials d'internet. El web del diari El País ha incorporat aquesta setmana, en un lloc destacat de la seua portada, una nova eina d’informació en temps real, Eskup, que combina diverses xarxes socials i que facilita la difusió de notícies. Però sobretot, Eskup promou la interacció amb els lectors, que poden contactar amb experts dels diferents temes i comentar les notícies amb alguns dels periodistes, al mateix temps que aquests les publiquen. La nova aplicació és d’ús obert i gratuïta, i bàsicament té dues finalitats: des d'una una vessant periodística, oferir informació d’última hora amb els comentaris dels redactors de les informacions; i des d'un altra punt de vista, actuar com si fos una xarxa social pròpia, però connectada a xarxes com Twitter o Facebook. En aquest sentit, Eskup ha estat desenvolupada per l’equip del desaparegut diari de periodisme ciutadà Soitu.es, creadors de l'Utoi. La principal diferència amb Twitter és que els textos poden tenir fins a 280 caracters, i que els usuaris (previ registre) també poden adjuntar fotografies i vídeos. La comunitat ja ha començat a funcionar, i El País ha proposat als seus lectors que ajudin la redacció a narrar els partits i els esdeveniments del Mundial de futbol, amb la recompensa del sorteig d'un Ipad entre els participants en aquesta iniciativa col·laborativa.

Així ens han venut la idea des del web d'Eskup:

Eskup es dialogar, compartir, aprender; es una conversación en muchas direcciones sobre los temas que nos interesan. Es una red porque nos relacionamos, pero donde lo que importa es el mensaje. Creado por el equipo de elpais.com, desde ahí lo utilizaremos periodísticamente. Pero Eskup da para mucho más: es el lugar en el que encontrarás a expertos hablando de sus temas, donde podrás preguntar o responder, callar o leer, informarte o informar. Eskup es un medio de comunicación vivo y abierto.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com