17 de març 2010

Cuatro dóna 'Lost' per perduda (perquè ha fet tres coses malament)

Han guanyat premis i elogis amb les seues promocions de 'Lost', però la realitat és que a Cuatro no han sabut traure el rendiment que esperaven de la sisena temporada de 'Perdidos'. La cadena en obert de Sogecable (ara en procés de fusió o d'absorció per part de Telecinco) ha recol·locat aquesta setmana el nou episodi de 'Perdidos' per a diumenge a la nit, i a canvi va estrenar els nous capítols de 'House', una de les sèries de Cuatro amb una audiència més fidel. De fet, l'audiència mitjana dels capítols emesos de la sisena temporada de 'House' era d'un 12%, un percentatge que dobla la mitjana que obté Cuatro al llarg de tot el dia. Ahir a la nit, la represa de 'House' va registrar un 11,8%, molt per damunt dels 6,8% que havien assolit els capítols de 'Perdidos'. Però tot i que aquesta quota mitjana era lleugerament superior a la mitjana de la cadena, a Cuatro no han tingut prou i han condemnat 'Lost' a buscar-se la vida en la nit dels diumenges.

En aquest sentit, cal recordar que Cuatro presumia de saber tractar les sèries nord-americanes, i que quan TVE tenia els drets d'emissió de 'Lost' alguns dels seus directius van criticar públicament la televisió pública, per la mala ubicació de la sèrie en la graella de La 2. Personalment, penso que Cuatro ha fet tres coses malament. La primera, cremar la sèrie quan va decidir reemetre les primeres temporades de cop, canviant freqüentment l'horari d'emissió i programant maratons impossibles de seguir. La segona, pretendre competir amb la televisió de pagament, ja que Digital+ emet cada nou capítol només un dia després de la seua estrena als Estats Units -en versió original amb subtítols, a través del servei Taquilla-, i Fox, el mateix dia que Cuatro, però mitja hora abans i gairebé sense anuncis. La tercera, no voler tenir en compte que els veritables seguidors de 'Lost' veuen els capítols abans per internet, i que si algú nou s'ha d'enganxar a 'Perdidos' ja no ho farà a partir de la sisena i última temporada.

A banda, també considero que Cuatro ha jugat malament la carta de 'House'. Hauria pogut emetre el capítol d'estrena de 'House' a les 22.30 hores i el de 'Perdidos' a les 23.20 hores, tot arrossegant part de l'audiència de 'House' per afavorir Lost, en lloc de repetir dos capítols vells de la sèrie protagonitzada per Hugh Laurie. Cuatro podria tenir una nit del dimarts dedicada a dues de les sèries nor-americanes més potents, però sembla que ja han donat 'Lost' per perduda.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

2 COMENTARiS:

  1. i a House també la han marrejat, no? Van començar a emtre la sisena temporada en dimecres fa uns mesos, i despres de 7 o 8 episodis, va desapareixer, i dius que ara torna els dimarts (com que no sabia, ja la he perdut - je je,lost!), pero a meitat de la temporada (episodi 9) com si fos un estreno.

    ResponElimina
  2. Bé, aquesta aturada de 'House' és diferent. Està motivada per la pausa que les sèries principals de les cadenes fan als Estats Units, amb motiu de festes nacionals com Acció de Gràcies o l'emissió de la Super Bowl. 'House' s'estava emetent amb molt poca diferència respecte dels Estats Units, i a Cuatro no tenien més episodis per traduir-los i emetre'ls aquí. Això també ha passat amb 'Flash Forward' o amb 'V', dues sèries que s'emeten amb molt poca diferència a AXN i a TNT. Per cert, 'Flash Forward' torna a AXN la setmana que ve amb episodis nous.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com