22 de febr. 2010

El 33 recorda Salvador Espriu recuperant els programes 'El meu avi', 'Retalls' i 'Tons'

No serà en horari de màxima audiència en cap dels seus quatre canals. Però Televisió de Catalunya ha programat per avui un homenatge a Salvador Espriu, amb motiu del 25è aniversari de la mort del poeta. Així, a partir de les 18.05 hores, el canal 33 recupera tres de les produccions de la televisió catalana que han servit per repassar la vida i l'obra d'Espriu: El meu avi, Retalls  i Tons. Sens dubte, el millor de tots és El meu avi, una sèrie de programes que donava a conèixer els trets fonamentals de la personalitat i de l'obra de catalans il·lustres del segle XX, des de l'òptica dels seus néts i nétes. Per tant, a través dels seus descendents directes, El meu avi recordava els episodis que van marcar la vida d'Espriu, com la mort dels seus germans; però també descobria un poeta irònic i gran conversador. En el cas de Retalls, és un mosaic amb la biografia i un recull de les declaracions del poeta a programes de Televisió de Catalunya. Quant a Tons, és un programa que va contribuir a apropar i retrobar els diferents universos literaris, i que presentava poemes recitats i musicats a través de noves veus.En el programa dedicat a Espriu, la periodista Sílvia Cóppulo recitava alguns dels seus poemes, i Laura Guiteras els interpretava acompanyada dels guitarristes Moreno i Raphael. El podeu veure clicant aquí. Tot seguit, podeu veure el vídeo del programa Identitats, en què Josep Maria Espinàs també entrevista el poeta...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. Interessant poder reviure aquests programes. Bon servei del Canal 33!

    Gràcies per afegir-te a l'homenatge

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com