2 de nov. 2009

López Vázquez, últim adéu a un mite de la pantalla gran i petita


Aquest migdia ens ha sorprès la notícia de la mort de l'actor José Luís López, un dels grans actors de l'escena espanyola, als 87 anys després d'una llarga malaltia. Tots recordem López Vázquez per haver estat una de les cares habituals del cinema espanyol durant la segona meitat del segle XX, i especialment pels seus papers protagonistes o de secundari de luxe en pel·lícules com El pisito, El cochecito, Plácido, La gran familia, Mi querida señorita o el telefilm La cabina. Una de les meues favorites és Atraco a las tres, però també caldria recordar les seues intervencions en La prima angélica, El bosque del lobo, La colmena, La escopeta nacional o fins i tot a El turismo es un gran invento, una de les pel·lícules que va contribuir al seu encasillament definitiu. Amb tot,  també cal recordar que va participar en importants muntatges teatrals i en nombroses sèries televisives, com Los ladrones van a la oficina, a la cadena privada Antena 3, en el que potser va ser el seu últim gran paper. En aquest sentit, és indubtable que avui ha mort un dels millors còmics espanyols del segle XX, així com un monstre de la gran i de la petita pantalla. El Telediario de TVE l'ha volgut homenatjar amb el següent vídeo:

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com