23 de nov. 2009

La Siete Noticias, més que un telenotícies amb un sumari de titulars allargat


Fa uns dies que vinc mirant La Siete Noticias, l'informatiu d'un dels canals de Telecinco a la TDT. Me'l vaig trobar de casualitat, fent zàpping, però m'hi vaig enganxar perquè explicaven molt bé el sumari de titulars, i oferien una notícia que m'interessava: era el dia que els treballadors de Lear Roquetes protestaven davant del Parlament. Però la sorpresa va ser quan vaig comprovar que La Siete Notícies només és un sumari de titulars allargat, i que, després de quinze minuts de repàs a l'actualitat, l'informatiu ja s'havia acabat. Aquest telenotícies té dues edicions, una a les 16.00 hores i l'altra a les 22.00 hores, tot i que inicialment els havien anunciat a les 15.45 hores i a les 21.45 hores. En qualsevol cas, el més interessant del cas és que La Siete Noticias comença quan ja els altres telenotícies ja han acabat, i que et permet fer una repassada ràpida a l'actualitat del dia sense haver de recórrer als canals de notícies. A banda, sense tenir un físic tan poderós com el de Sara Carbonero, la presentadora de La Siete Noticias, Maitena Berrueco, també entra molt per la vista, i a més té una manera d'explicar les notícies molt senzilla i entenedora. Així, La Siete Noticias no només destaca per l'enfoncament fresc de l'actualitat (té la vocació d'arribar als joves d'entre 18 i 30 anys), sinó perquè aquest informatiu té una narrativa àgil i dinàmica, més proper al llenguatge televisiu actual. Per exemple, Berrueco sempre explica les notícies dreta, i els moviments de càmera recorden els dels magazins de tarda, tot i que el plató de La Siete Noticias té unes dimensions molt reduïdes. En qualsevol cas, és d'agrair l'esforç que l'equip de La Siete Noticias ha fet per explicar les notícies d'una manera diferent i sense perdre el rigor que es demana a un espai informatiu.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. Potser algun dia el miraré encara que Telecinco no és sant de la meva devoció.
    Aprofito l'avinentesa per convidar-te a visitar el meu blog reflexionshumanes.blogspot.com. Espero que us agradi.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com