24 de nov. 2009

El Barça-Inter de La 1 s'ha escoltat en català


[Versió actualitzada i corregida] Tot i que comparteix els drets d'emissió per oferir la Champions en obert, TV3 ha tingut la mala sort que el partit més important de la lligueta per al FC Barcelona s'ha fet aquesta nit per La 1 de TVE. La previsió és que el partit tindrà una gran audiència, ja que el Barça s'hi jugava la seua supervivència a la Lliga de Campions, i a més hi havia el morbo afegit de veure el retorn de Samuel Eto'o al Camp Nou, amb l'Inter de Milà de José Mourinho. El partit ha començat a les 20.45 hores, i a més de per La 1, Televisió Espanyola també l'ha ofert en directe per internet, així com a través de l'IPhone i del telèfon mòbil. De fet, TV3 sabia que aquesta nit ho tindria molt difícil, i per això ha situat una de les seues estrenes de la temporada, Buscant La Trinca, per un cop que ja ha acabat el partit entre el Barça i l'Inter, cap a les 22.35 hores.

Finalment, Televisió Espanyola sí que ha ofert una narració en català del partit, a través del sistema dual de la TDT. Amb tot, no ho havia anunciat enlloc, ni a través del web de RTVE, ni a través del servei de premsa de l'ens públic, ni tampoc a través del teletext. D'altra banda, és curiós com dues empreses privades que també tenen els drets per emetre els partits del Barça, Digital+ i GolTV, també s'han vist forçades per la competència a oferir les narracions en català, una connectant amb les retransmissions d'Ona FM, i l'altra, compartint la narració de Rac1.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

2 COMENTARiS:

  1. Acabo de veure el partit del Barça-Inter per la TVE1 a traves del tdt. Potser el meu tdt es molt modern o molt inteligent però jo he pogut escoltar la retransmissió del partit amb català ja que la tdt ofereix un sistema de audio dual (català i castellà).
    Potser no ho sabieu, però no és el primer partit de la Lliga de campions que tve1 ofereix aquest servei.

    ResponElimina
  2. Tens raó. Jo també ho he comprovat. Però val a dir que abans d'escriure el post ho havia buscat i no havia trobat que estigués anunciat per enlloc. Ara rectificaré l'article.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com