5 de nov. 2009

Digital+ elimina canals del seu dial per fer lloc a les emissions panoràmiques en 16:9


Quina neteja que estan fent al dial de Digital+! En pocs dies, la plataforma de Sogecable ha eliminat una desena de canals de l'espai que ocupa als satèl·lits Astra i Hispasat, amb l'objectiu d'aconseguir més espai per posar en marxa les emissions panoràmiques (16:9) i, també a curt termini, poder incrementar la seua oferta de canals en alta definició. Així, Digital+ ha prescindit dels infantils Nick+1 i Cartonn Network+1; dels sud-americans Ecuavisa Internacional i Caracol TV (fa poques setmanes també va desaparèixer l'argentí Telefé Internacional), del canal Telenovelas i dels Televisió Valenciana Internacional, TV Galicia, Euskadi TVTV Canaria SAT, tot i que aquests canals autonòmics continuaran emetent els seus senyals lliures a través d'Astra o d'Hispasat. Per tant, els abonats a Digital+ encara els podran veure a partir del dial 300. A més, la plataforma també ha suprimit recentment el senyal de Popular TV i sis ràdios sud-americanes, així com Radio România, que era l'últim vestigi que queda del paquet Canal+România.
Com deia, la primera conseqüència d'aquesta mesura dràstica és poder tenir prou espai per emetre els canals de producció pròpia de Digital+ en format panoràmic 16:9. La plataforma de Sogecable, que fa mesos que està al mercat i que està molt a prop de ser adquirida per Telefónica, ha decidit refermar la seua aposta per contingut exclusius i per anar introduint millores tècniques i tecnològiques. Així, a l'estiu van començar a emetre en format panoràmic 16:9 les taquilles de cinema, i després també ho va començar a fer Canal+ Liga. Demà farà just un mes que també se sumaven a les emissions panoràmiques els temàtics Canal+Acción, Canal+Comedia, Canal+DCine, Canal+Acción +30 i Canal+Comedia +30. I a partir d'aquesta matinada, també faran el canvi al format 16:9 el Canal+ de tota la vida; Canal+ 2, Canal+30, els esportius Canal+Fútbol, Canal+Deportes; Canal+Eventos, Sportmanía i Golf+, així com el canal cinematogràfic DcineEspañol. Al gener, les emissions panoràmiques arribaran a Caza i Pesca, però també a Cuatro, que ja emet les seues sèries Perdidos o Flashforward en 16:9. Per tant, l'arribada de les emissions en panoràmic és una molt bona notícia, durant anys reclamada per molts abonats a Digital+. Però la llàstima és que aquestes millores tècniques tinguen com a contrapartida la pèrdua de canals i de continguts.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com