5 d’oct. 2009

'Salvados' i els xinesos de Cuba


Crec que Salvados, dirigit i presentat per Jordi Évole, és el millor espai de La Sexta, i un dels millors programes que actualment es poden veure a la televisió generalista d'aquest país. Una de les claus del seu èxit és que podem mirar Salvados com un programa d'humor i d'entreteniment, però també com un molt bon espai informatiu, fins i tot quan Carlos el Yoyas parla del Plan E. Aquesta nova temporada, Salvados ha aconseguit mantenir-se en bona forma, i ahir va registrar una quota de pantalla del 8,7% i més d'1,4 milions d'espectadors. En aquest sentit, un dels moments més interessants del prorama va ser quan el Follonero, acompanyat per Yotuel Guerrero, un dels membres del grup Orishas, va passejar-se pel barri xinès de L'Havana. Va ser així com els espectadors vam poder saber que a Cuba hi ha una població xinesa des de fa gairebé cent anys, que s'ha integrat perfectament a la vida de l'illa, i que ha acabat barrejant-se tant amb els blancs com amb els afrocubans. És el cas d'aquesta noia que podem veure a la captura de pantalla, i que presenta els ulls característics dels xinesos i el color de la pell dels negres de Cuba. Però encara més espectacular va ser escoltar parlar un d'aquests descendents dels xinesos, amb l'inconfusible accent cubà. Un cops d'efecte més valuosos i espontanis que no pas la trobada casual, al Malecón de L'Havana, amb un músic de carrer que deia que havia estat molt amic de Pepe Rubianes, tot i que l'actor no li havia escrit mai cap carta. Això sí, la versió que va fer del Mediterráneo de Serrat feia posar la pell de gallina...

Podeu veure el programa Salvados d'ahir clicant aquí.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com