12 de maig 2009

La veu d'Antonio Vega s'apaga per sempre

El músic Antonio Vega, líder de la banda Nacha Pop, ha mort avui a Madrid als 51 anys. L'autor de La chica de ayer, un dels himnes generacionals de La Movida, feia dies que estava en estat crític ingressat a l'hospital Puerta de Hierro de Madrid com a conseqüència d'una malaltia pulmonar greu, una pneumònia que va complicar-se amb el càncer de pulmó que feia anys que patia. Nacha Pop va durar 10 anys, des del 1978 fins al 1988, any en què Antonio Vega va començar una fructífera carrera com a solista. Especialment valuosos són els seus discos El sitio de mi recreo (1992), un recopil·latori de les seues millors balades; Básico (2002), un disc en directe amb un concert antològic al Círculo de Bellas Artes de Madrid, i el seu últim treball d'estudi, l'excepcional 3.000 noches con Marga (2005). També cal destacar el disc d'homenatge Ese chico triste y solitario, en què companys de professió com Tam Tam Go, Rico, Ketama, Rosendo, Gabinete Caligari, Fangoria, Aviador Dro, Manolo Tena, Los Lunes, Los Secretos, Dunchan Dhu, Ramoncín o Cómplices van retre un merescut homenatge a Antonio Vega. Una de les últimes aparicions públiques de l'artista va ser, fa unes quantes setmanes, al programa Los mejores años de nuestra vida, que presenta Carlos Sobera a La 1 de TVE, en què el líder dels Nacha Pop va interpretar en directe el seu tema més conegut. Un dels meus temes favorits és El sitio de mi recreo...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com