22 de jul. 2008

Wyatt Earp arriba a 'Deadwood' el 10 d'agost

El canal de pagament Fox estrena el proper 10 d'agost la tercera i última temporada de la sèrie Deadwood, el sensacional western televisiu que David Milch va crear per a la cadena HBO. De fet, l'estrena serà el dissabte 9 d'agost quan passen deu minuts de les dotze de la mitjanit, i per tant ja serà 10 d'agost. Així, si la pel·lícula Sin perdón és la recuperació del western per al cinema, Deadwood és el renaixement del Salvatge Oest per a la petita pantalla, ja que la sèrie de Milch és una obra mestra de les mateixes proporcions que el film de Clint Eastwood. Abans, Milch havia estat el responsable d'altres sèries mítiques de la televisió, com Canción triste de Hill Street o bé Policías de Nueva York, però l'any 2004 la cadena HBO va donar suport a un projecte construït amb el màxim rigor històric, que traslladava els ambients policíacs de les seues sèries anteriors als carrers de la violenta ciutat de Deadwood, la població minera en què descansen les restes mortals dels llegendaris Wild Bill Hickock i Calamity Jane.
De fet, gran part de l'atractiu de Deadwood és veure com apareixen personatges històrics de l'Oest americà al costat d'altres personatges de ficció, compartint trames reals i subtrames inventades, amb el naixement d'una ciutat i l'anomenada febre de l'or com a gran teló de fons. Així, a Deadwood podem reconèixer personatges que realment van existir, com els mateixos Wild Bill Hickock (genial Keith Carradine), Calamity Jane (Robin Weigert), o el protagonista principal, el sheriff Seth Bullock (Timothy Olyphant). En aquesta tercera temporada, s'incorpora un altre personatge recurrent amb base històrica, ni més ni menys que el també llegendari Wyatt Earp, interpretat per l'acord Gale Harold. Alguns recordareu Harold per haver estat Brian Kenney a la sèrie sobre les relacions homosexuals Queer as Folk, i més recentment pel seu paper en un parell d'episodis de la quarta temporada d'Anatomía de Grey, on interpretava un paramèdic neonazi que tenia una esvàstica tatuada a la panxa. Però en realitat, l'únic tatuatge conegut que porta Harold és la paraula Resist, al dit del mig de la seua mà dreta. Tot seguit, podeu veure just el moment màgic en què Wyatt Earp i el seu germà Morgan arriben a Deadwood i coneixen el sheriff Bullock...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

2 COMENTARiS:

  1. Just ahir vaig comprar en DVD la 2a temporada! encara no l'he vist, així que no crec que arribi a temps per veure la tercera! kina putada!!

    Salutacions

    ResponElimina
  2. Home, si et poses avui a mirar-la, a dos o tres capítols per dia, i si comences gravant els primers episodis de la tercera temporada, potser et poses al dia. Tot i que reconec que Deadwood és una sèrie per mirar-la poc a poc, reflexionar i disfrutar-la amb intensitat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com