28 de juny 2008

Telecinco s'adhereix al manifest en defensa del castellà liderat per Fernando Savater

La cadena privada Telecinco, que segons les últimes dades d'audiència s'ha consolidat com la més vista a Catalunya per davant de TV3, va anunciar ahir que s'ha adherit al Manifiesto de la defensa del castellano, al costat "d'intel·lectuals, polítics i personalitats de diferents àmbits". La veritat és que l'actitud de Telecinco em resulta com a mínim desagraïda, ja que és líder a Catalunya i ningú li ha reclamat mai, seriosament, que emeti una part de la seua programació en català. Però d'altra banda també l'entenc, ja que donant aquest suport al manifest pretén reforçar aquesta posició de lideratge, sobretot entre els catalans que no veuen TV3 com una televisió pròpia. El manifest, promogut pel diari El Mundo i el filòsof Fernando Savater, diu que la llengua castellana és "comuna i oficial" a tot el territori "nacional", essent la única que suposadament poden entendre tots els ciutadans espanyols. Amb aquesta premissa, reclama un canvi legislatiu per deixar clar que "el castellà es la llengua comuna" i per promoure la defensa de la llengua oficial. Telecinco ha posat "a disposició de la iniciativa" el seu canal de televisió, com podem llegir al web del mateix canal. Polítics com Alberto Ruiz Gallardón i escriptors com Arturo Pérez Reverte també ja han donat suport al manifest, que el govern de la Generalitat considea un atac en tota regla al sistema català d'immersió lingüística.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com