6 de febr. 2007

L'agència Efe acomiada una periodista per plagiar un article de la Wikipèdia

Llegim avui al portal Comunicació 21 que l'agència de notícies Efe ha acomiadat per primera vegada en la seua història una reportera per plagi. Concrement, la periodista hauria copiat paràgrafs sencers de la Wikipèdia, l'enciclopèdia lliure d'internet. Un reportatge sobre el déjà vu, la sensació de ja haver viscut alguna cosa que ja està succeint, és el que va desencadenar l'acomiadament de la periodista, que treballava a la secció de reportatges fins la setmana passada. La informació, que diferents abonats a Efe van recollir en alguns mitjans americans, també va ser publicada al diari colombià El Tiempo el 21 de desembre. De fet, els lectors colombians van ser els primers en detectar el plagi. La periodista va admetre'l després que l'agència fes una investigació interna, i Efe va optar per aplicar-li l'acomiadament com a sanció màxima. Amb tot, l'agència Efe no ha revelat el nom de la periodista acomiadada. De totes maneres, el cas posa de manifest el problema de l'ètica professional i els reptes dels periodistes davant de les noves tecnologies. Sense entrar a valorar el rigor dels articles que apareixen a la Wikipèdia, el que sembla clar és que aquí el problema no és que la periodista copiés paràgrafs sencers sobre l'entrada del déjà vu, sinó que no cités la font. Hi ha periodistes que encara no són conscients que cal citar-ho tot: també les fonts que trobem a internet.

Llegiu el cas a la secció de cartes a la Defensora del lector del diari El Tiempo.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

4 COMENTARiS:

  1. Doncs tu no has citat la font d'aquesta notícia... al carrer!!

    jejeje

    Ostiii quina errada

    (Comentari extret del meu cervell.. o el meu peu, pel cas és el mateix)

    ResponElimina
  2. Com que no?
    Jo sí que he citat la font de la notícia! El portal Comunicació 21.

    ResponElimina
  3. Ja ho se! era per donar-te un susto!!

    És al que em dedico, més o menos...

    ResponElimina
  4. Ai ai ai!!! Quan n'aprendre'm que cal citar sempre, sempre sempre

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com