27 de des. 2006

'Tygra, hielo y fuego', edició especial en DVD

Ho hauria de comprovar, però crec que encara tinc enregistrada, en alguna antiga cinta de VHS, la pel·lícula d'animació Tygra, hielo y fuego, que el mític Ralph Bakshi va dirigir l'any 1983. En el meu cas, vaig veure i gravar la pel·lícula fa més de deu anys, aprofitant una emissió noctàmbula que van fer a La 2 de TVE. La pel·lícula, que ara es reeditarà en DVD amb una edició especial de dos discos, està ambientada en un futur en què el Món està amenaçat pel canvi climàtic. Una nova edat de gel amenaça la Terra, i els humans es refugien als volcans, per poder afrontar la duresa del clima. Però les glaceres no són un fenomen natural, sinó les armes i la casa de Nekron, el senyor del Gel, i les seues criatures infrahumanes... Bakshi, antic realitzador de dibuixos animats pornogràfics, va dirigir Tygra només cinc anys després de portar al cinema la versió animada d'El señor de los Anillos (1978), amb una tècnica, la rotoscòpia, que consistia en filmar les escenes amb actors reals i després colorejar els fotogrames, per aconseguir una animació ultrarealista. A Tygra, Bakshi va perfeccionar aquesta tècnica avui totalment obsoleta, però que conserva un cert encant clàssic. La reedició en DVD de Tygra, hielo y fuego sortirà a la venda el proper 24 de gener, amb un preu d'escàndol, que rondarà els 12 euros. Al segon disc hi haurà un documental en què ens explicaran la tècnica d'animació preferida de Bakshi, així com entrevistes amb experts en còmics, amb el director de Tygra i amb John Millius, el realitzador de Conan, el Bárbaro. De fet, Millius havia dirigit Conan només dos anys abans que Bakshi estrenés Tygra, i realment en aquesta pel·lícula hi ha moltes influències del personatge i les aventures creades per Robert E. Howard.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com