26 de des. 2006

Guillermo del Toro, Kamandi i Tarzan

Llegeixo avui a Blogdecine que el director mexicà Guillermo del Toro podria estar interessat en fer-se càrrec d'una nova versió de Tarzan, un dels personatges de còmic que s'ha portat més vegades al cinema. Sembla que la productora Warner Bros. té previst revitalitzar la serie de Tarzan, i que ja ha contactat amb Del Toro -que ara està dirigint Hellboy 2- perquè es faci càrrec del projecte. El guionista John Collee, autor de l'adaptació de Master & Commander, ja està escrivint el guió de la nova adaptació de Tarzan, que Del Toro voldria que fos una pel·lícula familiar, però també una nova lectura de la història del xiquet abandonat en un entorn totalment salvatge. Tot això m'ha fet pensar en un documental que vaig veure fa uns dies, en què Canal+ explicava els gustos del cineasta mexicà i les influències que es poden observar a les pel·lícules de Del Toro. Al reportatge, Del Toro entrava en una botiga de còmics de Madrid i quedava fascinat per la reedició en espanyol dels tebeos de Kamandi, que el gran Jack Kirbi va dibuixar durant la dècada dels 70, i ara ha recuperat Planeta-DeAgostini. Em va fer molta gràcia perquè Kamandi és justament un dels còmics que ara m'estic llegint...
Kamandi té moltes coses de Tarzan (un dels meus personatges de ficció preferits, com ja vaig escriure), però sobretot d'El Planeta de los Simios, la saga cinematogràfica de ciència ficció més impactant i exitosa dels anys setanta, fins que va arribar l'eclosió del fenomen Star Trek i sobretot d'Star Wars. Kamandi és un jove que viu en un futur post-apocalíptic, en què els humans han passat a ser salvatges en un planeta Terra dominat per animals intel·ligents i altament evolucionats. Així, les principals regions del Món estan governades per tribus de goril·les, gossos, tigres o lleons humanitzats, que tenen els humans com a éssers inferiors i esclavitzats. Els uniformes dels soldats goril·les o lleons recorden inevitablement el vestuari d'El Planeta de los Simios, però també les primeres escenes d'un Kamandi remant per una ciutat de Nova York inundada, amb l'Estàtua de la Llibertat mig enderrocada... Si us agraden els còmics clàssics de superherois i en especial l'obra de Jack Kirbi, no podeu deixar de llegir les aventures de Kamandi. Per cert, ara també estan reeditant El cuarto mundo! Més informació a Planetacomic.net.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com