8 de jul. 2006

Número de Muy Historia dedicat al Far West

Alguns de vosaltres ja coneixeu la meua afició al món del Far West i per tant al western, el gènere cinematogràfic per excel·lència. En bona mesura, aquesta afició per l'Oest vaig recuperar-la, després d'uns anys de cert allunyament, gràcies a les llargues converses sobre el tema amb el meu amic Jordi Irazuzta (sobretot, arran de l'estrena de Sin Perdón, de Clint Eastwood, i de les diferents versions sobre el duel d'OK Corral i les reencarnacionss de Wyatt Eartp i Doc Holliday que s'han portat al cinema). Per tant, entendreu que ara estigue disfrutant com un tocino amb el número especial que, amb el títol El Lejano Oeste, del mito a la Historia, ha editat Muy Interesante, sota la capçalera Muy Historia. En aquesta revista, que es pot trobar als quioscos durant el mes de juliol per 2,80 euros, hi ha un dossier amb les 10 biografies de figures llegendàries de l'Oest autèntic, com Sitting Bull, Buffalo Bill, el general Custer, Jerónimo, Daniel Boone, Billy el Niño, Samuel Colt, Abraham Lincoln, Calamity Jane i David Crockett. Però també hi ha una esplèndida introducció escrita per Antonio Muñoz Molina, novel·lista, acadèmic i director de l'Institut Cervantes de Nova York. I un reportatge fotogràfic del mític Edward Curtis, que durant la primera dècada del segle XX va conviure amb més de 80 tribus índies i els seus membres, ja a punt de desaparèixer... Però encara n'hi ha més, perquè també podreu trobar amplis reportatges sobre com van ser les grans migracions i la colonització blanca de l'Oest, com era la vida quotidiana dels Apatxes, quines van ser les batalles decisives, com era l'Amèrica de les 500 nacions, quina era l'espiritualitat i com es comunicaven els indis, què hi ha de veritat i d'invenció a les pel·lícules, i quina era la veritable Llei de l'Oest.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com