15 de des. 2005

Primera impressió sobre "Los 4.400"

Diferents persones m'han demanat que doni la meua opinió sobre la minisèrie "Los 4.400", que Antena 3 va condensar en dues sessions de l'espai El Peliculón. En primer lloc, cal dir que considero un error emetre una sèrie de forma intensiva. De fet, crec que també és nefast emetre dos episodis d'una sèrie en un mateix dia. L'única justificació per emetre dos capítols seguits és que tinguin una certa continuïtat argumental, és a dir, que la història de l'episodi comenci al capítol A i es tanqui completament al capítol B. A més, no sé què pensaran els espectados d'Antena 3 que arribessin fins al final. Si no sabien que era una minisèrie que després ha tingut una segona temporada i té compromesa una tercera, s'hauran sentit estafats. El final de la minisèrie arriba en ple clímax argumental, quan comencen a contestar-se els interrogants sobre els abduïts que han retornat a la Terra.
Suposo que ja haureu vist "Los 4.400", així que sabreu que els retornats no van ser abduïts per alienígenes, sinó per humans del futur que busquen una solució per resoldre la seua supervivència. La idea no és nova a la ciència ficció. A la quarta entrega cinematogràfica d'Star Trek, la tripulació de l'Entrerprise viatja en el temps, fins als anys vuitanta, per segrestar una balena. Al futur, un cos misteriós està a punt de xocar contra la Terra, i els únics ésser vius que poden emetre uns ultrasons per repel·lir-lo són les balenes, però ja s'han extingit. I és per això que la nau Enterprise envia una expedició al passat.
La veritat és que m'esperava alguna cosa més, de "Los 4.400". L'expectació era molt gran, sobretot entre els fòrums d'internet i els teleaddictes que ja havien vist la sèrie, i que ens prometien que era boníssima, molt millor que Perdidos. La meua primera impressió és que "Los 4.400" és una sèrie correcta, però amb moltes coses que ja hem vist abans. La parella d'investigadors protagonistes ens recorda massa Fox i Scully, d'Expediente X, i evidentment surten perdent si fem una comparació. De fet, la noia es diu Diana Skouris, un nom que s'assembla massa a Dana Scully. D'altra banda, el descobriment dels poders paranormals que tenen els retornats ens sembla poc emocionant. Res a veure amb el procés de creació del super-heroi que vam poder disfrutar a la millor pel·lícula sobre el món dels còmics que no està basada en cap còmic, El Protegido.
En realitat, "Los 4.400" ens recorda més una història de super-herois que una història d'abduïts, i això és el que més ens agrada. El personatge Jordan Collier, el milionari retornat que interpreta Bill Campbell, és com el doctor Xabier de La Patrulla X, que vol protegir els mutants. Però és tan intrigant i fa de tan malfiar que també ens fa pensar en Magneto. El conflicte naixent entre els retornats, que comencen a descobrir els seus poders, i la resta de persones "normals", també ens recorda molt la lluita entre humans i mutans a X-Men.
El balanç general, per tant, és que "Los 4.400" és una sèrie molt recomanable, que s'ha de seguir de bon a prop. Els que ja l'han vist, diuen que la segona temporada és molt millor. Pel que sembla, no haurem d'esperar a què la compri Antena 3 i la vomiti en dues nits. El canal de pagament Calle 13, disponible al dial 20 de Digital+ i d'alguns operadors de cable, ja ha anunciat que emetrà "Los 4.400" durant el primer trimestre del 2006. I després, imaginem que tot seguit, ja podrem veure la segona temporada.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com