20 de gen. 2011

'La solución final', amb un magistral Kenneth Branagh


Avui es compleixen 69 anys de la reunió en què un grup de jerarques del règim nazi van decidir l'anomenada "solució final". Va ser en una trobada a la vil·la de GroB Wannsee, a la riba del llac del mateix nom, en què funcionaris del govern nazi i jerarques de les SS, presidits per Reinhard Heydrich, van acordar coordinar els diferents estaments de l'Alemanya de Hitler per a l'extermini total del judaisme europeu. En aquest sentit, es preveia escorcollar a fons tota Europa i deportar totes les persones d'ascendència jueva a camps d'extermini. De fet, el mateix mes de gener de 1942 ja es van començar a gasar persones en una granja reformada del cap d'Auschwitz-Birkenau. Una pel·licula que recrea magistralment tota aquella reunió és 'La solución final (Conspiracy)', una coproducció dirigida per Frank Pierson per a la televisió, realitzada per a la britànica BBC i la cadena nord-americana HBO l'any 2001. En en telefilm, el fred i terrible Heydrich està interpretat per l'actor Kenneth Branagh, en un dels millors papers de la seua carrera. També cal destacar les interpretacions d'Stanley Tucci i de Colin Firth. Tot seguit, podeu veure 'La solución final' íntegrament, ja que algú va penjar-la per fragments a YouTube...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com