14 de des. 2007

La millor adaptació de Mortadelo y Filemón, amb el diari Público en una col·lecció de DVD

A partir de demà, el diari Público regala als seus lectors, tots els caps de setmana, els DVD amb les històries de Mortadelo y Filemón que fa més de 30 anys van adaptar els anomenats Estudios Vara, a partir de les històries escrites i dibuixades pel gran Francisco Ibáñez. Són un total de 23 episodis que han estat restaurats per a l'ocasió, amb l'objectiu de millorar la qualitat d'imatge i de so. Realitzats per a ser projectats al cinema, es tracta sens dubte de la millor adaptació que s'ha fet mai de Mortadelo y Filemón, amb una animació senzilla però efectiva, gairebé artesanal, i amb unes veus de doblatge magnífiques, que fan que els dibuixos dirigits per Rafael Vara siguin un producte excel·lent. En aquest sentit, ja ho veurem a partir de demà, però suposo que aquests 23 episodis són els que després van agrupar-se en tres llargmetratges que en diferents moments hem pogut veure per televisió (l'última vegada, al canal Dcine Español, de Digital+), i que també van arribar a editar-se en VHS. Es titulaven Mortadelo y Filemón, Primer Festival del Humor, Mortadelo y Filemón, Segundo Festival del Humor i El armario del Tiempo. Per tant, cal agrair al diari Público aquesta manera tan bona de sumar-se als 50 anys de Mortadelo y Filemón, i que ho faci amb una sèrie d'animació de gran qualitat, que no té res a veure amb la què BRB Internacional va produir fa uns anys, i que es va veure amb més pena que glòria per Antena 3 i pel canal temàtic Jetix. Si no els heu vist mai, aquí us deixo una de les històries de Mortadelo y Filemón que es van produir els Estudios Vara. És una de les meues favorites i es titula Espías en la Legión.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com