14 de des. 2007

Arte tanca l'any amb un concert de la jove orquestra de Veneçuela

El canal cultural francoalemany Arte acabarà l'any 2007 amb un concert espectacular de Cap d'Any. Ni més ni menys que amb l'actuació de l'Orquestra Simfònica de la Joventut Veneçolana Simón Bolívar, sota la batuta del jove director Gustavo Dudamel. Fa uns dies vam descobrir aquest fantàstic vídeo a You Tube, i no vam poder evitar interessar-nos per la trajectòria d'aquesta jove orquestra simfònica. Una prova que Veneçuela pot exportar al món coses molt interessants, més enllà dels exabruptes del seu president. Ahir, fent una mica de zàpping pel satèl·lit, vaig veure que el canal Arte tenia previst emetre un concert d'aquesta jove orquestra durant aquestes festes de Nadal. Segons el seu web, Arte ha programat l'actuació de l'Orquestra Simfònica de la Joventut Veneçolana el proper 31 de desembre, a les 23.30 hores. Serà des de la sala de concerts de Caracas, recentment inaugurada, amb obres d'autors com Pérez Prado, Arturo Márquez, Silvestre Revueltas i Astor Piazzolla. A més, l'orquestra estarà acompanyada pel solista Aldo López Gavilán, un pianista de jazz d'origen cubà.
D'altra banda, Dudamel també ha convidat la gent de Venezuelan Brass Ensemble, una formació independent formada per antics membres de l'orquestra juvenil, i també el violinista Alexis Cárdenas, acompanyat del seu conjunt Trabuco. A partir d'instruments poc habituals, presentaran un repertori que aniran del vals veneçolà al merengue.
La figura de Dudamel, amb només 26 anys, ha sorprès els entesos en la música clàssica en l'àmbit internacional, per la seua espontaneïtat i vigor, però sobretot perquè fa que més de 150 joves d'entre 16 i 26 anys toquin a la perfecció i amb entusiasme músiques del repertori clàssic europeu i latinoamericà. Durant els últims 30 anys, l'Orquestra Simfònica de la Joventut Veneçolana ha instruït uns 25.000 xiquets, la majoria dels barris més marginals de Caracas, que actualment toquen en unes 200 orquestres d'arreu del món. De fet, el mateix Dudamel ja ha dirigit les orquestres més prestigioses de Berlin, Los Ángeles, Milà i París. A més, ha estat nomenat director musical de l'Orquestra Filharmònica de Los Ángeles, càrrec que ocuparà a partir de 2009. Sens dubte, el seu concert de Cap d'Any és una cita obligada per a la gent que estima la música. Perquè us feu una idea, aquí us deixo un fragment de l'orquestra juvenil de Veneçuela interpretant les famoses Danses Sinfòniques i el mambo que Leonard Bernstein va escriure per al musical West Side Story...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com