30 de nov. 2007

Tim Roth serà Pere el Catòlic a una pel·lícula sobre Jaume I, el Conqueridor

L'actor britànic Tim Roth participarà a la superproducció històrica King Conqueror, que explicarà la vida de Jaume I, el rei català que va conquerir Mallorca i el Regne de València. Ja era hora que la indústria del cinema es fixés en les enormes potencialitats de la història i la cultura catalanes, tot i que sembla que la pel·lícula es farà des d'un punt de vista valencià, cosa que potser no acabarà de convèncer els catalans. Tot i així, els productors diuen que la pel·lícula serà rigorosa, basada en fets històrics i sobretot en les cròniques de les seues gestes, el conegut Llibre dels Fets dictat pel mateix Jaume I. Per tant, promet ser una hitòria de traïció, batalles, estragègia, amistat, conquestes i amor, excel·lent per ser portada a la gran pantalla. L'encarregat de dirigir-la és José Antonio Escrivà, autor de Cartas de Sorolla i Arroz y tartana, que va començar a rodar-la el passat 19 de novembre als estudis de la Ciutat de la Llum d'Alacant. El rodatge continuarà fins al 2008 en diferents localitzacions del País Valencià, de les Illes Balears i de Montpeller, ciutat en què va nàixer el rei Jaume l'any 1208. La productora de la pel·lícula és DePalacio Films, amb un pressupost de 22 milions d'euros. En aquest cas, Roth (un dels actors preferits de Quentin Tarantino, que vam poder veure en pel·lícules com Reservoir Dogs o Pulp Fiction, però també fent de mico dolent al Planeta de los Simios de Tim Burton), interpretarà el rei Pere el Catòlic, pare de Jaume I. Per la seua banda, Elvira Lomba serà Maria de Montpeller, mare del protagonista i dona rebutjada pel personatge que interpretarà Roth. De moment, la productora no ha facilitat als mitjans el nom de l'actor que encarnarà Jaume I.

Per saber més:
-Jaume el Conqueridor a la Vikipèdia

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com