29 de nov. 2011

'Los inmortales', Queen i 'New Amsterdam': qui vol viure per sempre?


És una de les el·lipsis més boniques de la història del cinema i forma part de la pel·lícula 'Los inmortales' (1986), que aquesta nit comentem al programa Districte 21 de Canal 21 Ebre. El film de l'australià Russell Mulcahy va ser protagonitzat per Christopher Lambert, que només dos anys abans havia saltat a la fama internacional interprentant 'Greystoke. La leyenda de Tarzán, el rey de los monos'. Completaven el repartiment Rosanne Hart, Clancy Brown i Sean Connery, amb un dels seus papers més memorables. La pel·lícula estava ambientada en el 'contemporani' 1984, però també en el segle XVI, ja que el seu protagonista, l’escocès Connor MacLeod, pertany a una raça d’immortals que només poden morir si se’ls talla el cap. Així, el destí dels Immortals és lluitar entre ells en duels, al llarg de la història i en diversos llocs del món, fins assolir el Premi que només obtindrà el guanyador del duel final. 'Només en pot quedar un', és el lema que no deixen de repetir els protagonistes.

'Los inmortales' és una interessant barreja de drama fantàstic, aventures i intriga policíaca, amb un rerefons èpic i romàntic. És a dir, una pel·lícula post-moderna en tota regla. Amb un bona ambientació històrica, bons efectes especials i bona realització tècnica. Sobretot, és molt recordada per la seua fotografia i pels espectaculars moviments de càmera. Evident, és molt interessant ús del flashback i de les el·lipsis, però sobretot destacaria les transicions per passar d'una època o una altra. D'altra banda, cal dir que la pel·lícula ha envellit millor quant explica aquelles escenes que transcorren en el passat. Tot i així, veure la pel·lícula en DVD o Blu-Ray, amb còpies remasteritzades, fa que 'Los Inmortales' no semble tan antiga com quan la passen per algun canal de televisió, amb les còpies més gastades.

D'altra banda, avui hem triat aquesta pel·lícula per commemorar d'alguna manera la mort de Freddie Mercury ara fa vint anys, el 24 de novembre del 1991. El disc 'A Kind of Magic', un dels millors de la discografia de Queen, és en realitat la banda sonora de 'Los inmortales', que també va comptar amb la participació del compositor Michael Kamen. Amb tot, la que potser és la cançó més coneguda de 'Los inmortales', aquesta 'Who wants to live forever' que il·lustra l'escena de més amunt, no va ser una composició de Mercury, sinó del guitarrista Brian May. Inicialment, els Queen només havien de composar una cançó per a la pel·lícula, però després de veure les imatges del film van quedar tan impressionants que van decidir composar tota la banda sonora. Per tant, en part gràcies a la banda sonora de Queen, 'Los inmortales' va ser una pel·lícula uqe va marcar tota una generació de xiquets, adolescents i joves dels anys vuitanta i noranta, que ara som adults.

Però 'Los Inmortales' va tenir un èxit comercial que va anar de menys a més, sobretot a partir que va sortir en vídeo i la van passar per la televisió. Així, ja als anys noranta es van fer dues seqüeles, 'Los Inmortales II el desafío' i 'Los inmortales III, el hechicero'. Encara el 2000 es va fer una quarta entrega de la nissaga, 'Higlander, juego final'. Però cap d’aquestes pel·lícules va tenir ni la força ni l’interès de la primera.

D'altra banda, en el programa d'aquesta nit també recomanarem la sèrie de televisió 'New Amsterdam', que també tracta del tema de la immortalitat. La sèrie comença el 1642, l’època en què Nova York era la colònia holandesa de Nova Amsterdam. Un militar anomenat John Amsterdam salva la vida d’una noia indígena, però cau molt malferit per un company seu. La noia el salva utilitzant un encanteri indi, el qual li concedeix la immortalitat fins que puga trobar l’amor de veritat. Així, passen els anys i més de 600 parelles, sense que John Amsterdam trobe l’amor de veritat. Això fa que la història avance fins al present, quan el protagonista fa de policia d’homicis a la Nova York actual, i encara no ha trobat l’amor que busca. Evidentment, durant el primer capítol de la sèrie coneixerà una dona que potser és la dona de la seua vida.

La sèrie és del 2008 i va ser produïda per la FOX, amb direcció i producció pel director Lasse Hallström, conegut per pel·lícules com 'Las normes de la casa de la sidra'. Però 'New Amsterdam' es va veure perjudicada per la vaga de guionistes, cosa que va ajornar la seua estrena. Al nostre país també es va poder veure pel canal de pagament Fox. Era una sèrie interessant, sobretot per l’ús dels flasbacks i les recreacions de Nova York en les diferents èpoques. Però les males dades d’audiència als Estats Units van fer que la Fox decidís suspendre-la amb només vuit capítols. Per tant, es pot veure com si fos una minisèrie o una pel·lícula llarga, ideal per veure-la durant un cap de setmana. Que jo sàpiga, no està editada en DVD. Per tant, el millor és buscar-la per internet.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com