2 de febr. 2011

'El golpe', pel·lícula oblidada o caiguda en desgràcia?

Hi ha pel·lícules sublimes que, si no cauen en l'oblit, cauen en desgràcia. No sé en quina de les dues categories hauríem de posar 'El golpe', la pel·lícula de George Roy Hill amb Paul Newman i Robert Redford que La 2 de TVE emet aquesta nit a partir de les 22.00 hores. Va haver-hi uns anys, a mitjan de la dècada dels vuitanta, que 'El golpe' formava part de qualsevol bona sessió de cinema en prime time a La 1 (abans La Primera). Potser és que la gent es va cansar de veure'l... El film és del 1973 i va aconseguir una gran popularitat, en part gràcies al fet que va guanyar set Oscars, entre els quals el de millor pel·lícula, direcció i guió. Però avui en dia 'El golpe' és una pel·lícula poc reivindicada, i pocs recorden qui n'és el director (era la segona col·laboració de George Roy Hill amb el duet Newman-Redford, després de l'èxit de 'Dos hombres y un destino'). Potser una de les causes que 'El golpe' no forme part de cap llistat de millors pel·lícules és el fet que és un film a mig camí entre el thriller i la comèdia. Per tant, ningú pensarà en 'El golpe' a l'hora de citar els millors thrillers de la història del cinema, ni tampoc a l'hora de confeccionar un llistat de les millors comèdies. Fins i tot com a pel·lícula del gènere 'Newman-Redford' és més recordada 'Dos hombres y un destino'. Potser l'únic aspecte pel que passarà a la història és per la banda musical adaptada per Marvin Hamlisch, amb la qual 'El golpe' va guanyar l'Oscar per davant de 'Jesucristo Superestar'. Hamlisch es va basar en les partitures d'Scott Joplin per crear una de les bandes sonores més famoses de la història del cinema...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. No tenia aquest imatgen de la pel·lí, per mi sempre ha sigut, i serà, un dels classics. Ho he vist 4 o 5 cops, l'ultima fa només un parell d'anys.
    Pero si, tens rao, hi ha pel·lís que no se sap perque, es queden pel cami ....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com