13 de des. 2010

Enrique Morente: adéu al gran transgressor del flamenc



Enrique Morente ha mort aquesta tarda als 67 anys d'edat. Morente no només ha estat un cantaor brillant, amb un estil propi molt personal, en alguns moments experimental, sinó també un dels més importants impulsors de la renovació, obertura i popularització del flamenc. Absolutament obligatoris són els seu discos 'Omega' (1996), amb els Lagartija Nick, i 'Lorca', publicat el 1998 tot aprofitant alguns dels textos més representatius de l'autor de 'Yerma'. De fet, Morente i Lorca comparteixen el fet d'haver nascut a Granada, i d'haver begut en la tradició del flamenc més antic per bastir el seu art. Ara es trobava preparant un disc titular 'El barbero de Picasso', en homenatge al pintor malagueny. En el pla personal, es va casar amb la bailaora Aurora Carbonell i és el pare de la també cantaora Estrella Morente, que ha heretat bona part del seu art. El vídeo anterior correspon a una actuació de Morente a la pel·lícula 'Iberia' de Carlos Saura (2005), amb qui també va col·laborar en la prestigiosa 'Flamenco' (1995). Se n'ha anat un mestre.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com