8 de març 2010

'En tierra hostil' arrasa als Oscar

La pel·lícula 'En tierra hostil', dirigida per Kathryn Bigelow,  ha estat aquesta matinada la gran vencedora en la gala dels Oscar. L'exdona de James Cameron (que només ha aconseguit tres dels nou premis pels que estava nominat amb 'Avatar'), s'ha endut sis de les nou estatuetes a les quals optava, entre les quals hi ha tres de les categories més importants: millor pel·lícula, millor directora i millor guió original. En aquest sentit, és el primer cop que una directora s'emporta l'Oscar a la millor direcció. Els altres apartats en què 'En tierra hostil' s'ha endut l'Oscar han estat millor so, millor muntatge i millor muntatge de so. Per la seua banda, Cameron s'ha endut tres premis dels considerats menors, tot i que és obvi que ni a Hollywood ni elloc difícilment es podrien fer pel·lícules sense fotografia, sense  efectes visuals o sense direcció artística. Però en qualsevol cas, és una collita molt pobra per a l'esforç titànic que ha suposat la producció d''Avatar'.



A banda de l'èxit rotund del film de Bigelow sobre la guerra d'Iraq, que no ha anat gens bé a les sales de cinema dels Estats Units, l'altra gran sorpresa de la nit va ser l'Oscar a la millor pel·lícula en llengua estrangera, que ha recaigut en 'El secreto de sus ojos', de l'argentí Juan José Campanella, molt ben considerat per la indústria de Hollywood. Aquesta ha estat l'única satisfacció que ha tingut la delegació espanyola (la pel·lícula és una coproducció, de la mà de Gerardo Herrero), ja que Penélope Cruz no ha pogut aconseguir el seu Oscar per 'Nine' (li ha pres, com estava cantat, l'actriu Mo'Nique per 'Precious'), ni tampoc el curtmetrage 'La dama y la muerte', de Javier Recio i producció d'Antonio Banderas, que ha estat derrotada pel curt francès 'Logorama'.



L'altra nota destacada d'una gala en general avorrida ha estat l'Oscar al millor actor per a Jeff Bridges, amb què Hollywood ha pagat un deute històric amb el protagonista de 'Corazon rebeld'e, pel·lícula que tambéha aconseguit l'Oscar a la millor cançó. El guardó a la millor banda sonora, així com al millor film d'animació, ha estat per a 'Up', premis que també estaven tan cantats com el de l'Oscar al millor actor secundari, per a Christophn Waltz per la seua interpretació de 'Malditos bastardos', l'únic guardó que va aconseguir el film de Quentin Tarantino. La decisió més polèmica de la nit ha estat l'Oscar concedit a Sandra Bullock per la pel·lícula 'The Blind Side'. Bullock no feia ni 24 hores que també havia guanyat el premi Razzie -els anti-Oscar- a la pitjor actriu per la cinta 'Loca obsesión'.

Tot seguit, podeu veure el vídeo que ha fet TV3...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com