10 de des. 2009

Canal+ estrena 'La Ola', un film sobre el risc del retorn del nazisme a Alemanya


Canal+ estrena aquesta nit, a partir de les 22.00 hores, la pel·lícula La Ola (Die Welle, 2008), en què el director Dennis Gansel va adaptar a la realitat Alemanya, perquè la història tingués més impacte, uns fets reals que havien passat als Estats Units. De fet, l'objectiu de La Ola és advertir la societat alemanya dels perills de tornar a caure en les urpes del feixisme, tot i que l'opinió majoritària és que els alemanys ja han après les lliçons de la història. Així, a La Ola, un professor d'institut amb ideologia d'esquerres (Jürgen Vogel) imparteix un seminari sobre autarquia i dictadura. Amb l'objectiu d'explicar com la pressió d'un grup social potent pot desembocar en un règim feixista, proposa un experiment als seus alumnes, que hauran de crear una associació partint dels possibles aspectes positius d'aquesta ideologia. Però el que només era un treball de classe, molt aviat començarà a esdevenir un monstre amb vida pròpia.



La pel·lícula de Dennis Gansel va ser molt ben rebuda per la crítica, i s'ha projectat en escoles i instituts d'arreu del món, però sobretot a Alemanya i als Estats Units. De fet, La Ola és l'adaptació d'una novel·la homònima de Morthon Rue (1981), que explica un episodi real que va ocórrer la tardor del 1967 en una escola de Palo Alto (Califòrnia), quan el professor Ron Jones va haver d'avortar un experiment acadèmic al cap de només cinc dies, ja que els seus alumnes havien demostrat un entusiasme desmesurat quan van assajar la posada en marxa d'un règim totalitari.

+Més informació:
-Web oficial de la pel·lícula

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

3 COMENTARiS:

  1. Vaig començar a mirar-la pero no em va acabar de convencer, els xavals semblaven massa facils de manipular ... no sé.
    pero en teoria, si que es aixi, que la gent es facilment manipulable, encara que tambe vaig llegir en un article anglès que del famos experiment america no n'hi havia per a tant, que potser el profe va "agrandir" la llegenda despres ...per exemple, http://en.wikipedia.org/wiki/The_Third_Wave

    ...The experiment was not well documented. Of contemporary sources, the experiment is only mentioned in Cubberley High School student newspaper The Cubberley Catamount. It is only briefly mentioned in two issues[4][5], and one more issue of the paper has articles about this experiment, but without much detail.[1] The most detailed account of the experiment is an essay written by Jones himself some six years afterwards.[3] Several other articles about the experiment exist, but all of them were written after a considerable amount of time had passed.[2]

    ResponElimina
  2. Pos la pel·lícula està molt bé. T'asseguro que va de menys a més. Li costa arrencar una mica, com a moltes pel·lícules europees, però la mitja hora final és sensacional. Si l'acabes de mirar, ja em diràs...

    ResponElimina
  3. Ok, ja verem, es que quan vaig veure que a la primera ja van acpetar de portar les camises blanques i tots entusiastes en les idees del profe, vaig pensar que un grup de xiquets d'aquest edat avui en dia seria molt més cinic i/o passota ... bé, tornaré a provar-la!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com