26 de nov. 2009

'Ni en vivo ni en directo', l'humor de la televisió de fa 25 anys


La portada de la revista Teleprograma de fa 25 anys, la setmana del 19 al 25 de novembre de 1984, estava dedicada a un jove Emilio Aragón, que acabava d'estrenar a La Primera la segona temporada del programa d'humor Ni en vivo ni en directo. Els més veterans recordareu aquest espai de gags, un dels més populars de TVE durant la primera meitat dels anys vuitanta. El fill del pallasso Miliki havia començat la seua carrera artística al costat del seu pare, el seu tiet Gaby i el seu cosí Fofito, al programa El gran circo de  TVE, però Ni en vivo ni en directo el va convertir en un dels showman de referència dels anys vuitanta i noranta. Després, amb l'aparició de les cadenes privades, Emilio Aragón va presentar programes com VIP Noche o El gran juego de la Oca, i també va protagonitzar sèries d'èxit com Médico de familia.

Però sens dubte, la carrera de l'actual president de La Sexta va arrencar amb Ni en vivo ni en directo, un programa enregistrat per la gent de TVE a Catalunya i que va començar el 9 d'abril de 1983 amb unes crítiques força negatives [mireu la notícia a El País]. De fet, Ni en vivo ni en directo va ser acusat d'imitar l'humor visual de Benny Hill, però també alguns gags del programa nord-americà Saturday Night Live. En qualsevol cas, en aquella època en què no hi havia ni parabòliques ni internet per poder comparar, Ni en vivo ni en directo va ser un èxit que va anar guanyant adaptes amb el temps i amb les diferents reposicions, i és un dels programes d'humor que més ens ha fet riure. L'últim capítol del programa es va emetre en l'horari estel·lar dels dilluns un 17 de desembre de 1984, just abans de l'últim episodi de la sèrie Shogun, un dels èxits dels anys vuitanta amb Richard Chamberlain. Podeu recuperar els millors gags de Ni en vivo ni en directo gràcies al DVD de la col·lecció El humor de tu vida, així com en molts vídeos com aquest, penjat a You Tube...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. no coneixia el programa ja que en aquell any jo encara era un pensament al cap de mons pares ..... ( o sigui, pensnat com em podien fotre fora de casa!) .... pero, bo, molt divertit.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com