8 de jul. 2009

Michael Jackson: funeral global a la premsa digital, via Facebook


Sóc un dels pocs que ahir no va veure el funeral de Michael Jackson en directe. Això sí, com que el tema m'interessa com a fenomen mediàtic, el tinc degudament enregistrat al disc dur del meu DVD. Aquest adéu planetari a l'últim Rei del Pop omple avui les portades dels principals diaris d'arreu del món, però ja durant la tarda d'ahir es va fer una retransmissió, minut a minut, a la premsa digital. A més, alguns mitjans espanyols com El País o Antena 3 van incorporar a les seues portades un gadget de Facebook, que permetia els lectors deixar els seus comentaris en temps real, tant per acomiadar-se del cantant com per criticar la figura de Michael Jackson. Per tant, un cop a la portada d'El País, vaig connectar-me a Facebook i vaig deixar el meu missatge en particular: Que descanse en paz (si le dejan).
Segons llegim avui al bloc Periodistas 21, poc després de començar el funeral del cantant el trànsit a internet va pujar un 25% per damunt de la mitjana. A la web, l'expansió de la banda ampla ja permet el vídeo unit a comentaris en temps real, i la retransmissió de l'homenatge a RTVE.es va començar amb un 70% més del trànsit habitual. Per la seua banda, Facebook va dir que al cap de 30 minuts uns 300.000 usuaris estaven utilizant la transmissió en directe que feia aquesta xarxa social amb la CNN, amb més de 6.000 comentaris per minut. Per la seua banda, Twitter va caure en diverses ocasions, per una sobrecàrrega de missatges enviats.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com