26 de gen. 2009

'Érase una vez el espacio' torna a TVE

M'he emportat una bona sorpresa quan he comprovat que la sèrie de dibuixos animats Érase una vez el espacio ha tornat de nou a TVE. En aquest cas, però, no l'emet ni La 1 ni La 2, i que jo sàpiga tampoc Clan TVE, sinó que la televisió pública espanyola ha recuperat aquesta sèrie tan recordada dels anys vuitanta per a TVE Internacional, el seu canal via satèl·lit. En concret, els 26 únics episodis de Érase una vez el espacio es poden veure tots els diumenges al matí, cap a les 10.15 hores, hora de Madrid. La sèrie va ser creada pel cèlebre Albert Barillé per als estudis Procidis, i va ser emesa per primer cop per la cadena France 3 a partir de 9 d'octubre de 1982. A Espanya es va poder veure per TVE, que també va participar en la seua coproducció al costat d'altres cadenes de Bèlgica, Canadà, Itàlia, Japó, Noruega, Holanda, Suècia i Suïssa.

Potser per influència de l'èxit de La Guerra de las Galaxias, la sèrie utilitzava els recursos de la ciència ficció per criticar la intolerància, la ignorància i l'avarícia humana, així com l'excessiva modernització de la societat i els perills de la robotització, uns arguments que molts han interpretat com un precedent d'altres nissages del gènere com Matrix o Terminator. La història passa al futur, a l'any 3023, i és un veritable cant a la multiculturalitat, quan aquest concepte encara quedava molt lluny. Com hem llegit avui, Érase una vez el espacio és possiblement la millor però menys promocionada de les sèries d'Érase una vez... Així, tot i que va ser la segona, molt aviat es va veure eclipsada per l'anterior, Érase una vez el hombre, i per la que va venir després, Érase una vez el cuerpo humano, potser per ser Érase una vez el espacio la menys didàctica de totes. De fet, és la que menys vegades s'ha reposat a la televisió, i és força complicat trobar-la en vídeo o en DVD...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com