23 de jul. 2008

8TV posarà en marxa un canal de cinema després de signar un acord de gestió amb Filmax

Fa uns dies comentàvem en aquest mateix bloc la necessitat que TV3 creés un canal de cinema en català, per completar i reforçar la seua oferta de canals digitals. Proposàvem un canal amb cinema fet a Catalunya i també amb cinema doblat al català, amb la qual cosa Televisió de Catalunya continuaria donant suport a la indústria del doblatge i al procés de normalització lingüística. A més, hauria estat una iniciativa pionera a l'Estat espanyol, ja que seria el primer canal temàtic sobre cinema que emetria a través de la televisió digital terrestre (TDT). Finalment, també suggeríem un nom, Cinema 3, ja que el nom del veterà programa de TV3 hauria fet que el nou canal fos clarament identificable. Doncs bé, ja se li han avançat perquè avui s'ha sabut que el Grup Godó, concessionari del múltiplex autonòmic privat que li permet emetre a través de la TDT els canals 8TV, 105 TV i dos canals més, ha arribat a un acord amb Filmax Entertainment per posar en marxa el primer canal temàtic de cinema, que gestionaria aquest grup empresarial. Ara només falta que el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) autoritze l'acord, tot i que la intenció és que el nou canal de cinema puga començar a emetre per la TDT a partir del mes de novembre. Entre l'extens catàleg de pel·lícules de Filmax hi ha obres com Darkness, Dagon, Beyond Reanimator, El maquinista, Donkey Xote, El Cid, la leyenda, La caja Kovak, Tapas, Manolito Gafotas o REC, un dels últims èxits del cinema espanyol, tot i que també és la companyia distribuïdora d'altres produccions internacionals. En el següent enllaç podeu veure el seu canal a You Tube.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com