6 de març 2008

Bon començament de 'New Amsterdam'

Una de les noves sèries nord-americanes que tinc més ganes de veure és New Amsterdam. Produïda pel director Lasse Hallström, la sèrie va estrenar-se dimarts a la cadena Fox, uns mesos després del previst, ja que New Amsterdam també va ser una de les afectades per la vaga de guionistes. La sèrie comença l'any 1642, època en què l'actual Nova York era la colònia holandesa de New Amsterdam. En aquest context històric, el soldat John Amsterdam, interpretat per l'actor noruec Nikolaj Coster-Waldau salva una indígena que estava a punt de ser assassinada pel seu company, que finalment el fereix a ell. Però la noia fa un encanteri que li salva la vida, i que li concedeix la immortalitat, fins que Amsterdam conegui què és el veritable amor. Tot seguit, la sèrie se situa al present, en què el protagonista, després de gairebé 400 anys, ha tingut més de 600 dones i ara treballa com a detectiu del departament d'homicidis de Nova York.
New Amsterdam
va aconseguir una més que acceptable audiència de 13,5 milions d'espectadors i el 12% de quota, aconseguint retenir una bona part dels 28 milions del reallity American Idol. De fet, la sèrie va quedar molt per davant del seu principal competidor al prime time, la novena edició de Big Brother a la cadena CBS, que va registrar 6,6 milions d'espectadors i una quota del 7%. Una xifra, aquesta última, molt semblant a l'aconseguida just després per la segona temporada de Jericho (5,8 milions d'espectadors i 7% de quota), que fa suposar que la CBS s'estigui plantejant la seua cancel·lació, després que els fans aconseguissin salvar la sèrie l'any passat. De totes maneres, tot i l'èxit en l'estrena de New Amsterdam, la nova sèrie de la Fox no ha pogut evitar algunes crítiques. La principal, l'accent de l'actor protagonista, cosa que nosaltres no notarem si la sèrie ens arribada doblada. I la més important, que l'argument recorda un llibre de Pete Hamill, titulat Forever, en què un home de Nova York també es guanya la immortalitat, amb la condició que mai abandoni la illa de Manhattan. Teniu més informació d'això al portal Pizquita. Per tant, si la sèrie continua tenint èxit, és més que possible que ens trobem amb una possible demanda per plagi.
Tot seguit, teniu una preview extreta del canal de Fox a You Tube...

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com