25 de gen. 2008

Fals documental per promocionar el monestir de Sant Benet, amb una campanya molt original

El màrqueting viral al servei de la promoció turística. M'acabo de topar amb una curiosa campanya de publicitat per promocionar turísticament el monestir de Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, a la Catalunya Central. Podeu veure un resum a través d'aquest enllaç publicitari al portal de TV3. Perquè, aprofitant l'interès pels programes sobre casos paranormals, del tipus Cuarto Milenio, però sobretot les possibilitats que dóna internet i les eines de la xarxa 2.0, han penjat a You Tube un fals documental d'una hipotètica cadena britànica, la 7TV. Al reportatge apareix un presentador típic de documentals anglesos, anomenat Trevor Collins, fent d'enviat especial al monestir de Sant Benet, i començant la seua al·locució amb una frase tan contundent com "És possible viatjar en el temps?". El fals documental ens parla de rellotges que s'aturen, olors que apareixen del no res, càntics de monjos, aparicions inexplicables... I tot això ens ho expliquen amb entrevistes a testimonis i les declaracions d'un expert sobre l'espai-temps, per donar més credibilitat al document. Sens dubte, el moment més inquietant és l'aparició dels monjos enregistrada amb un telèfon mòbil, tot que fa 100 anys que van deixar el monestir. Però a mi m'agrada molt més el moment en què ens mostren un rellotge de sorra, en què la sorra cau cap a dalt. És un truc genial. Però sobretot, una manera molt original de promocionar el monestir i atraure turistes...


About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. De totes maneres, no t'extranyi que algun dia n'apareguin les ànimes ex-propietaries del ossos profanats dels monjos i abats benedictins que reposaven a la terra santa del monastir i que van ser exhumats per Caixa Manresa per posteriorment cobrir les seves tombes amb ciment sense el permís ni autorització del mossen de Navarcles del que n'ès Parróquia.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com