22 de nov. 2007

Una Eurocopa sense Beckham ni els anglesos, però amb Luís Aragonés

Finalment, la gran sorpresa de la fase de classificació per a l'Eurocopa 2008 ha estat la no classificació d'Anglaterra, que a priori era una de les seleccions favorites per emportar-se el campionat que l'estiu que ve es disputarà a Àustria i Suïssa. La selecció anglesa només necessitava un empat en el partit d'ahir contra Croàcia, però els homes de McClaren van perdre al mític estadi de Wembley per un decebedor 2-3, en un partit d'infart. Vaig veure la segona part en diferit al canal Teledeporte, quan jo ja sabia com havia acabat el partit, i encara no em puc creure que Anglaterra deixés perdre un partit que ja havia aconseguit empatar, després d'igualar un 0-2 en contra. La notícia és una tragèdia per als aficionats que ens agrada el futbol anglès, ja que la veritat és que cap de les seleccions de les Illes Britàniques, el bressol d'aquest noble esport de masses, s'ha classificat per poder disputar l'Eurocopa del 2008. Avui totes les garrotades cauen contra el seleccionador (McClaren ja ha estat destuït) i contra el porter, però cal dir que Carson va fer un munt de parades de mèrit, que van evitar que el naufragi d'Anglaterra fos encara més escandalós, perquè Croàcia hauria pogut guanyar ahir per quatre o cinc gols de diferència. Per tant, haurem de tenir molt en compte la selecció balcànica, ja que pel futbol que va desplegar anit va ser molt directe i efectiu. D'altra banda, només lamentar la poca pòlvora que ahir va tenir Anglaterra per la lesió d'Owen. I és que Crouch, l'espigat jugador del Liverpool, no pot ser el davanter centre de la selecció anglesa...
La cara de la jornada és la selecció espanyola. Luís Aragonés tornarà a dirigir Espanya en un torneig internacional, tot i els moments tan difícils que va viure fa uns mesos. La classificació d'Espanya ha fet que les cadenes ja es comencin a disputar els drets per poder emetre l'Eurocopa. És molt diferent emetre un Mundial o una Eurocopa si la Roja està classificada o no ho està... Els canals més interessats en adquirir els drets d'emissió són TVE, Cuatro i La Sexta, que podrien invertir un mínim de 70 milions d'euros per poder retransmetre els partits de la selecció espanyola. A l'Eurocopa no podrà jugar Catalunya ni Andorra (l'altra esperança pancatalana), però ens queda el consol que la selecció estatal tindrà en nòmina un bon grapat de futbolistes catalans: Reina, Puyol, Cesc Fàbregas, Xavi Hernández, Tamudo, i potser el blaugrana Bojan, que Aragonés vol cridar aviat per a la selecció absoluta.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. Com a anglès, es trist - per a mi - pero no tan sorprenent. Fa uns anys que l'equip nacional angles ha perdut el "cor de lleo" que tenien. Molt d'abilitat (ens diuen) i molts de diners, pero poques ganes. Us sona, aficionats del Barça??
    Tal com va dir el BBC, l'imagen cap al final del partit de l'entrenador baix el paraigues ho diu tot - els moments que encara es podia remediar, pero amb lluita, cor, coratge, l'espirit anglès, i el entrenador no volia ni mullar-se els cabells. Ja esta despedit - per sort. Des de Bobby Robson que no anem bé; es pot perdre pero no d'estes maneres. El problema no era el partit d'ahir - qui ha d'arribar a l'ultim partit necessitats de punts quan tens a Macedonia i Andorra al grup i l'unic rival, Croatia?
    Es una llastima, per mi, perque per molt que els critiquem, el moment que Anglaterra juga en un campeonat, es impressionant, tots fem pinya, tots els carrers decorats, tots parlem del mateix, les baixes laborals per "malaltia" etc etc - un sentiment que crec que no us podeu imaginar aqui mentres només teniu l'equip "nacional". Que deixen jugar a Catalunya - encara que no guanyeu res (com natros), el sentiment que es viu es irrepetible.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com