21 de nov. 2007

Les persones cegues i sordes també podran 'escoltar' iCat FM per internet

Fa uns mesos que m'he enganxat a l’emissora iCat FM, que forma part de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Avui iCat FM és notíticia perquè ha fet més accessible el seu portal a internet, sobretot per a totes aquelles persones que tenen problemes visuals o auditius, així com per aquells usuaris que tenen dificultats tècniques per arribar als seus continguts. D'aquesta manera, la versió textual de la pàgina web ha eliminat les barreres d’accés i permet la consulta des de qualsevol lector o plataforma, gràcies a la separació del disseny de la informació, i també al fet d’etiquetar i descriure correctament totes les informacions visuals. Així, les persones cegues podran accedir al web d' iCat FM a través de programes que els llegiran els continguts. Segons llegim avui a Comunicació 21, els deficients visuals també podran augmentar la mida de les lletres tant com els faci falta, mentre que les persones amb problemes auditius tindran la transcripció textual de les cançons, així com de les informacions culturals que es poden escoltar per internet. Finalment, el nou portal de l'emissora també supera els problemes tècnics dels usuaris que naveguen amb un programari limitat o sense actualitzar, o també dels que ho fan a través del telèfon mòbil o la PDA.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. L'emissora iCat FM es mereix un 10. Si existissin més iniciatives com aquesta, tot aniria millor.

    Ja s'ha acabat el temps on les coses es feien per a la "majoria". Si ens fixem detingudament la "majoria" ha passat a convertir-se en un conjunt de "minories".

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com