6 de set. 2007

'Vuelo nocturno', un Wes Craven atípic

L'escriptor Antoine de Saint-Exupéry, l'autor d'El Petit Príncep, té un llibre titulat Vuelo nocturno que té poques coses en comú amb la pel·lícula homònima que vaig tenir el plaer de veure ahir a la nit. El Vuelo nocturno de Wes Craven, director de pel·lícules com Pesadilla en Elm Street o Scream, és una cinta de suspens i de terror psicològic, amb un argument de plantejament senzill en què la tensió va incrementant-se de forma constant. A la pel·lícula, Lisa Reisert (l'actriu Rachel McAdams, que ja vam poder veure a la sensacional El diario de Noa) és una jove executiva, directora d'un hotel de Miami, que odia volar en avió, però que ha de viatjar a Texas per assistir a l'enterrament de la seua àvia. En el vol de tornada, el vol nocturn a Miami que dóna títol a la pel·lícula en la traducció espanyola (originalment, Vuelo nocturno es titula Red Eye), Lisa coneix un enigmàtic jove, Jackson (l'inquietant Cillian Murphy, que vam descobrir a 28 días después), que li revela la veritable raó del seu viatge: ha de matar un important polític i Lisa és el punt clau per garantir l'èxit de l'operació.
De fet, si Lisa es nega a col·laborar, un altre home matarà el seu pare. A partir d'aquí comença el malson, ja que la noia es veurà obligada a col·laborar per salvar la vida del seu pare, al mateix temps que intentarà fugir de Jack per alertar el personal del seu hotel de l'amenaça terrorista. Per tant, Vuelo nocturno és un Wes Craven atípic perquè no es basa ni en els ensurts ni en la sang a dojo, sinó en la lluita psicològica entre els personatges, l'angoixa d'haver de moure's en un lloc tancat i la tensió de les persecucions. A veure, no és una gran pel·lícula que passarà a la història del cinema, però sí un petit clàssic del cinema de suspens i una veritable raresa a la filmografia de Craven. A més, la cinta dura poc més d'una hora i 15 minuts, la prova inqüestionable que una pel·lícula no ha de durar més del compte, si ja ens ha explicat el que volia dir-nos. Vuelo nocturno es pot veure aquests dies a Canal+ i Canal+2, però també podeu trobar la pel·lícula editada en DVD, a un preu d'uns 12 euros.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com