22 de juny 2007

La TDT acaba de matar FDF

Després de set anys de vida, el canal de pagament Factoría de Ficción (FDF) deixarà d'existir a partir del proper 30 de juny. El portal Mundoplus.tv avançava ahir la notícia, que després han recollit altres blocs, com Vaya Tele!. No és gaire normal que una cadena mori, però en l'àmbit de la televisió temàtica no és descartable. En aquest cas, FDF feia ja molts mesos que agonitzava, per la mala relació entre Antena 3 i Telecinco, per una banda, i Cuatro i Sogecable per l'altra. El canal va nàixer el 19 de juny del 2000, quan per primer cop al mercat audiovisual espanyol tres de les companyies amb més prestigi van unir els seus esforços per crear un canal especialitzat en la difusió de sèries de producció pròpia: Antena 3, Telecinco i Globomedia. En l'època daurada del canal (de la qual jo només vaig arribar a gaudir de l'última etapa), era possible veure en estrena i en primícia sèries que no s'estrenaven en obert fins una setmana després: Los Serrano, Aquí no hay quien viva o Siete Vidas. De fet l'època daurada va coincidir amb la millor etapa de la producció espanyola, i FDF fins i tot superava en audiència Canal+ o altres canals especialitzats en sèries nord-americanes, com Calle 13, Fox o AXN. Però això va començar a acabar-se quan Antena 3 i Telecinco van enfrontar-se amb Sogecable pel canvi de llicència del Canal+ analògic i el naixement de Cuatro. Les dues cadenes privades van deixar de servir sèries d'estrena a FDF, que va haver de recórrer al seu catàleg de sèries antigues. A més, Antena 3 i Telecinco van crear Antena.Nova, Antena Neox i Telecinco Estrellas, els seus projectes de televisió digital terrestre (TDT), cap a on han derivat les sèries de producció pròpia. Per la seua banda, Globomedia també ha canviat d'interessos amb el naixement de la TDT, pels seus negocis a La Sexta. La TDT ha acabat de matar FDF, però el canal ja agonitzava des fa de feia mesos (ara només estava emetent Casi perfectos, Manolo y Benito Corporeison i El auténtico Rodrigo Leal). Digital+, que era la seua principal font d'ingressos, ha decidit no renovar-li el contracte, i FDF apagarà les emissions tant a la plataforma de Sogecable com a Imagenio. El seu lloc al dial 24 l'ocuparà el canal TNT, que de moment també ocuparà el dial 45.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com