17 d’abr. 2007

'Smonka!' i la moda dels concursos

A mi el concurs que més m'agrada (i també l'únic que aguanto) és Smonka!, que emet el canal de pagament Paramount Comedy. El concurs, presentat pel còmic Ernesto Sevilla (alguns també el coneixereu per les seues aparicions al programa A pelo de La Sexta), és un dels espais de producció pròpia de Paramount Comedy, al costat de Nuevos Cómicos o La Hora Chanante. De fet, a Smonka! també hi apareixen els còmics Joaquín Reyes (que interpreta Onofre, un jubilat que fa d'hostessa del concurs) i Julián López (que fa de cosí d'Ernesto Sevilla, i que alguns també haureu vist com a col·laborador a La Noche Hache, de Cuatro). Això fa que Smonka! siga, d'alguna manera, una extensió de La Hora Chanante. El tema d'Smonka! és la cultura popular, amb totes les seues variants, però en especial la televisió, el cinema, la música i el còmic. Us he buscat un vídeo del programa a You Tube, on hi ha un munt de fragments del programa, com podreu comprovar clicant aquí mateix. També podeu veure la fitxa d'Smonka! a la Wikipèdia, o visitar el web del programa.









Ara TVE també ha decidit apuntar-se a la moda dels concursos, uns programes d'entreteniment que tornen a funcionar molt bé a les televisions privades, però que la cadena estatal pública no acaba d'aprofitar. De fet, el seu concurs més veterà i que més audiència té és Saber y ganar, que emet a La 2 amb una mitjana del 9,8% de quota de pantalla. A finals de maig, La Primera estrenarà El negociador, un concurs diari que comprovarà la capacitat que els concursants tindran per negociar, i que adaptarà un format original de la televisió de Polònia, que també ha funcionat a Itàlia i Grècia, i que ara també s'implantarà a França. El més semblant és el concurs Alla tú, que aquí emet Telecinco. A Espanya, els concursos més exitosos són La ruleta de la suerte (Antena 3), amb una quota de pantalla del 26,8% segons el web Vertele.com.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

  1. Yo tinc una teoria per als concursos de la tele...
    Tu vols anar a un concurs i te fan un psicotècnic i depén de la nota vas a un o a un altre.
    - Si ets una màquina CI +120: Saber i ganar
    - Si ets llest però no tant CI 100-120: 50x15
    - Si ets justet CI 80-100: La ruleta de la fortuna
    - Si ets un retrasat CI -80: Allà tu.
    - Si agredeixes a algú: Gran Hermano i clons.
    - Si un dia vas sortir més de 20 segons seguits per la tele: La isla de los famosos i clons.

    Penso que tinc certa raó...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com