12 d’abr. 2007

'Grandes del Terror' espanyol en DVD

La distribuidora Divisa Home Video ja ha anunciat el llançament d'una sèrie de packs amb algunes de les millors pel·lícules espanyoles de terror dels anys 60 i 70, a un preu força econòmic. Serà a partir del 25 d'abril, amb la posada a la venda simultània de Grandes del Terror 1, que inclou les pel·lícules El Conde Drácula i Las Vampiras, de Jesús Franco, així com La noche de Walpurgis, de León Klimovski; i de Grandes del Terror 2, amb La Residencia, de Narciso Ibáñez Serrador; La noche del Terror Ciego, d'Armando de Ossorio, i El Proceso de las Brujas, de Jesús Franco. Cadascun dels packs, que podreu adquirir al preu mòdic de 14,95 euros, estarà composat per tres discos amb tres de les pel·lícules més representatives del gènere fantàstic a Espanya durant aquesta època. En el cas de Las Vampiras, la producció hispano-alemanya que Jess Franco va realitzar el 1970 en col·laboració amb Jaime Chávarri, trobareu la versió íntegra i una comparativa amb la versió censurada. Franco i Chávarri van basar-se en el relat vampiríc de Bram Stoker que el mateix any també havia adaptat al cinema, però canviat el sexe dels protagonistes i enriquint l'obra amb unes seqüències plenes d'erotisme surrealista, que actualment s'ensenyen a les escoles de cinema d'arreu del món. D'aquestes escenes, gairebé 20 minuts de projecció van ser eliminades per la censura franquista, i van haver de passar 30 anys perquè poguessin ser vistes a la televisió (al programa Versión Española, de La 2 de TVE) i també distribuïdes en DVD. De fet, es coneixen diferents versions de Las Vampiras, amb diferents títols que varien en funció de l'estricta que fos la censura de cada país (potser el més conegut internacionalment és el títol Vampyros Lesbos). Estem parlant, per tant, d'uns packs absolutament imprescindibles per als amants del gènere fantàstic i de les rareses cinematogràfiques.

Per saber més:
-Tràiler internacional de Vampyros Lesbos
-Entrevista a Jess Franco a Cuatrosfera
-Homenatge a Las Vampiras a la sèrie de televisió L

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com