23 de des. 2006

'Cándida' i la meitat de Gomaespuma

Quan encara estudiava a Barcelona, una de les coses que m'ajuden a matinar i embotir-me dins d'un tren de rodalies era posar-me el walkman i sintonitzar Gomaespuma, el programa de Juan Luis Cano i Guillermo Fesser, que en aquella època encara treballaven a M80 Radio. Us explico tot això perquè ara Fesser ha seguit les passes del seu germà Javier (director de pel·lícules com El milagro de P. Tinto o La gran aventura de Mortadelo y Filemón) i també s'ha passat al cinema. La primera història que ens ofereix és Cándida, una espècie de biopic d'un dels personatges habituals del programa radiofònic. Però Candida Villar és un personatge real, l'assistenta que va tenir el mateix Fesser quan era estudiant, i que després va tindre l'encert de reciclar com a surrealista crítica de cinema per a la ràdio. Mai he rigut tant escoltant la ràdio com quan he sentit a Cándida parlant de las pinículas que cada setmana anava a veure al cine. Ja vam conèixer la seua vida tragicòmica al llibre Cuando dios aprieta, ahoga pero bien. Però ara és Candida la protagonista d'una pel·lícula, i em moro de ganes de veure com ha quedat a la gran pantalla...

Per veure el tràiler de Càndida, cliqueu aquí mateix.
Per veure el vídeo del making off, cliqueu aquí mateix.
Per saber més:
-El blog de Cándida
-Web de Gomaespuma

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

2 COMENTARiS:

  1. Jo també escoltava Gomaespuma quan estaven a M80. Ara ho fan a la tarda a Onda Cero. Quasi no els escolto, no per manca de ganes. Vas anar quan van fer el programa a la facultat de Ciències de la Comunicació de l'Autònoma -1997-?

    ResponElimina
  2. Sí, jo vaig ser un dels fans del duo Corchopán que aquell dia va fer campana a classe, per veure com s'emetia el programa de Gomaespuma des de l'aula magna de la facultat. Amb l'actuació en directe de Raimundo Amador!!
    Tu també hi vas ser?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com