16 de maig 2006

Numb3rs: Doctor en Alaska ara és de l'FBI i resol els crims a través de les matemàtiques

Per mi, una de les sorpreses més gratificants de la primavera televisiva ha estat el descobriment de la sèrie Numb3rs, que emet el canal de pagament Calle 13 (disponible al dial 20 de Digital+) en el prime-time dels dilluns. Evidentment, no la miro els dilluns a la nit, ja que Numb3rs em coincideix amb Perdidos i Invasión (Fox), dues sèries que prefereixo mirar "en directe". Això, fins ara, m'obligava a enregistrar la redifusió de Medium i la quarta temporada d'Alias (AXN), així com la repetició de Señora Presidenta (traducció dolentíssima de Commander-in-Chieff, que emet People & Arts). Per tant, la solució és mirar o enregistrar la redifusió que fan de Numb3rs els dimarts per la tarda, els dissabtes al vespre o els diumenges al migdia. Però val molt la pena...
Num3rs és una sèrie produïda pels germans Tony i Ridley Scott per a la Paramount, que ja té garantida una tercera temporada als Estats Units. La sèrie està protagonitzada per Rob Morrow, el doctor Fleischman de la mítica Doctor en Alaska. A Numb3rs, Morrow interpreta un agent de l'FBI, Don Eppes, que recluta el seu germà Charlie, un brillant geni matemàtic que comença a ajudar-lo per resoldre els crims... a través de càlculs, probabilitats i equacions matemàtiques! Com no pot ser d'altra manera, no tots els de l'FBI estaran d'acord amb aquest nou sistema d'investigació que combina les tècniques policials i l'ús de la ciència matemàtica. A més, de vegades el que realment els ajuda a sortir d'un carreró sense sortida és la intuïció del seu pare, interpretat per Judd Hirsch (que sortia a Taxi, aquella sèrie del Dani de Vitto). També és molt interessant el personatge de l'amic de Charlie a la universitat, Larry, que encarna l'actor Peter MacNicol (sí, sí, el Bizcochito d'Ally McBeal), que creu que les matemàtiques són el llenguatge de la condició humana, i per tant poden utilitzar-se per resoldre els misteris més grans de la vida.
Però al marge del guió i de l'argument, el que també m'ha sorprès molt positivament és l'ús del llenguatge i els diferents recursos audiovisuals amb què els responsables de Numb3rs han aconseguit impregnar de matemàtiques les escenes de la sèrie. I això que a mi no m'agradaven massa, els números...
Aquí podeu veure dos vídeos amb les promos de dos episodis que ja s'han emès als Estats Units:



About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com