5 de gen. 2006

Nit manga amb Cuatro

Cuatro continua apostant per l'animació japonesa, després d'haver emès sèries com Ghost in the shell, Cowboy Beebop i Comando G. La nit del 6 de gener, el nou canal ofereix una nit manga que inclourà la pel·lícula El viaje de Chihiro i els dos primers capítols de Paranoia Agent, una nova sèrie que continuarà durant les matinades de Cuatro. El viaje de Chihiro és una pel·lícula de Hayao Miyazaki, que va guanyar l'Os d'Or al festival de Berlín del 2001 i l'Oscar a la millor pel·lícula d'animació del 2003. Fa pocs dies que molts tortosins van poder veure-la, també, dins de l'espai CINEMACT que organitza l'Imact a l'auditori. Chihiro és una xiqueta de 10 anys que viatja en cotxe amb els seus pares. S'aturen davant d'un túnel, i quan el travessen arriben a una espècie de parc temàtic en què comencen a passar coses estranyes. És un món nou en què no hi ha lloc per als humans, només hi ha déus de primera i segona classe. Quan descobreix que els seus pares s'han convertit en tocinos (una curiosa metamorfosi que ja vam poder veure a Porco Rosso, també de Miyazaki), Chihiro se sentira més sola i espantada que mai, però començarà una aventura plena de fantasia que no oblidarà.
D'altra banda, Satoshi Kon és el responsable de Paranoia Agent, i se'l considera el David Lynch de l'anime. Expert en drames psicològics i trames absorvents, Kon ha posat en Paranoia Agent tot el seu talent. Al primer episodi coneixerem Tsukiko, una tímida dibuixant que ha creat Maromi, el personatge de moda. L'estudi d'animació la pressiona perquè acabi la seua última creació, però ella se sent bloquejada. En el clímax de la seua desesperació, un noi misteriós l'agredeix amb un bat de bèisbol daurat. Dos policies comencen a investigar l'atac, però el cas es complica quan més persones són agredides per l'anomenat Shounen Bat. La sèrie té una gran càrrega social i denuncia els aspectes més foscos de la societat japonesa, des de la seua obsessió per les icones culturals a la pèrdua de la identitat personal, passant per les condicions laborals dels dibuixants d'anime, la subcultura otaku i la competitivitat escolar, i arribant a tractar qüestions tan dures com la pedofília o els suïcidis instigats per internet. La nit manga de Cuatro començarà a les onze.
Podeu veure el vídeo promocional clicant aquí mateix.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com