28 d’oct. 2013

El canal TCM commemora els 20 anys sense l'actor Vincent Price



"A vegades sento que estic suplantant l'inconscient fosc de tot el gènere humà. Sé que això sona malaltís, però m'encanta", va explicar l'actor Vincent Price en una ocasió. El canal de pagament TCM ha recordat la figura i la trajectòria de Price amb motiu del vintè aniversari de la seua mort a Los Angeles. Ho ha fet emetent dues de les seues pel·lícules més emblemàtiques: 'Los crímenes del museo de cera' i 'El péndulo de la muerte', aquesta última dirigida per Roger Corman segons el relat d'Edgar Allan Poe. Dos títols en els quals es poden apreciar els seus grans dots com a actor i les característiques que el van convertir en una figura imprescindible d'aquest gènere: més de metre noranta d'alçada, i la seua elegància, mirada torbadora i veu greu i profunda.

Vincent Leonard Price va néixer a la ciutat de Saint Louis, a Missouri, el 27 de maig de 1911. Provenia d'una família benestant i amant de la cultura. Es va llicenciar en Història de l'Art per la prestigiosa Universitat de Yale, una passió que no va abandonar mai. De fet, en els anys 60 va escriure una columna periodística sobre art en diversos diaris. Va ser un gran col·leccionista, va obrir la seua pròpia galeria a Los Angeles i va animar als seus amics i coneguts a invertir en obres artístiques. A mes, el seu altre gran amor, a més del teatre i el món de la interpretació, va ser la cuina. Amb els anys es va convertir en un gran gourmet, va escriure diversos llibres de cuina i les seues opinions en programes de televisió com a gastrònom eren molt valorades.

De fet, Vincent Price va ser un dels primers actors de teatre i cinema que va tenir clar que també calia fer el salt a la televisió. La seua carrera es va anar consolidant gràcies a cintes com 'La canción de Bernardette', 'Las llaves del reino' o 'Laura', d'Otto Preminger. El 1953 va protagonitzar 'Los crímenes del museo de cera', una nova versió d'una història estrenada vint anys abans però aquest cop en color i en 3D . En aquest film Vincent Price era el protagonista absolut i es va convertir en una estrella, intervenint posteriorment en llargmetratges com 'La mosca', 'La mansión de los horrores', 'La caída de la casa Usher', 'Historias de terror' o 'El cuervo'. Price dibuixava la majoria dels seus personatges amb una idiosincràsia especial, amb una fina ironia que contribuïa a augmentar la seua popularitat.

El seu últim treball al cinema va ser el 1990 a 'Eduardo Manostijeras, de Tim Burton'. El seu paper havia de ser més llarg, però patia un emfisema i la malaltia de Parkinson, i només va poder rodar unes quantes escenes. Va morir fa vint anys, el 25 d'octubre de 1993. Les seues cendres van ser escampades a la costa californiana de Malibú.

Via TCM

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com