31 de des. 2009

RTVE afronta la nova etapa sense publicitat a partir de la mitjanit


Aquesta mitjanit, després de les tradicionals 12 campanades que marquen la fi de l'any, ja no podrem jugar a endevinar quin serà el primer anunci del 2010 a La 1 de Televisió Espanyola. L'ens públic RTVE comença un canvi històric, ja que a partir de les 00.00 hores de l'1 de gener les seues pantalles no tornaran a veure un sol anunci. L'eliminació de la publicitat comercial a RTVE, però, ens deixarà una última imatge per al record: en realitat, abans de les campanes hi haurà un anunci promocional de la nova etapa de l'ens públic, i amb les 12 campanades des de la Puerta del Sol de Madrid sortirà el que serà l'últim anunci a la tele estatal, els ja tradicionals come-cocos de Mastercard, que per quart any consecutiu es menjaran el raïm que sortirà sobreimpressionat a la pantalla. Després, ja tindrem entre nosaltres la nova RTVE "Sin Publi", que és com han batejat la campanya per donar a conèixer la nova etapa.


L'absència de publicitat allibera un major nombre d'hores d'emissió, que a RTVE cobriran amb nous espais i més producció pròpia, a més d'obligar a una aposta encara més forta pels programes de servei públic. El president de la Corporació RTVE, Alberto Oliart, ha explicat a RNE que la nova TVE sense publicitat prestarà "més atenció" als problemes i opinions dels ciutadans, convertint-se així en una "televisió pública de veritat". "A partir de l'1 de gener, els programes que no han nascut per tenir talls publicitaris no es tallaran", ha explicat Lola Molina, directora de Programació de TVE. "Els informatius, les sèries, el cinema, l'animació infantil i els documentals que no permeten talls, s'emetran íntegres, sense cap tall publicitari; mentre que alguns programes, com els directes, els esportius o alguns documentals o minisèries, que per la seua estructura sí que tinguen talls lògics, aquests tindran breus pauses en les que s'emetrà publicitat institucional i autopromocions ", ha afegit. A més, els programes sense publicitat portaran una senyalització, la marca i el logotip "Sin publi", a l'inici de l'emissió, perquè el telespectador puga reconèixer-los millor. També desapareixerà la publicitat al portal http://www.rtve.es/, a partir de l'1 de gener de 2010.




Aquestes raons han conduït a realitzar una reestructuració de la graella de La 1, que s'uneix a la ja anunciada per a La 2, que busca aconseguir els objectius marcats i una major eficàcia. Entre els ajustaments que es faran, els telenotícies augmenten la seva durada amb més notícies i reportatges. En el late night de La 1, es podrà veure per redifusió La noche en 24 horas, amb Vicente Vallés, i el programa Deporte Noche. A La 2 s'estrenaran dos programes de producció pròpia que aposten per la participació ciutadana: el magazine Para todos La 2, amb Montse Tejera, de 13:30 a 15:30, i l'informatiu En la 2, presentat per Mara Torres, de 19:00 a 21:00 hores. El cinema en espanyol sense talls, també en el prime time de La 2 de dilluns a divendres. D'altra banda, els ajustos a què obliga la nova llei de finançament comporten un model amb més espais per al servei públic i una austeritat màxima per poder afrontar nous projectes de cara al 2010, quan l'apagada analògica es farà realitat i quan està previst llançar el nou canal Cultural.es, que ja es pot veure a la plataforma Digital+.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

1 COMENTARiS:

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com