29 de des. 2009

'Catalunya Exprés', vuit hores de música en català a la franja nocturna de Ràdio 4


L'insomni que patim durant aquestes festes de Nadal ens ha permès descobrir el Catalunya Exprés de Ràdio 4, una emissora que m'estimo perquè, a més de ser la primera en català, va ser on vaig fer els sis mesos de pràctiques de la carrera de Periodisme. Aquesta franja de programació nocturna de RNE a Catalunya amb nom de tren regional és, en realitat, una selecció musical que únicament ofereix pop i rock en català. De fet, habitualment el programa s'emet de dilluns a divendres i des de les onze del matí fins a les set del vespre. L'espai té diferents presentadors al matí i a la tarda, però en el meu cas l'he descobert a la nit, sense locutors i amb un format de radiofórmula musical non-stop. En concret, són vuit hores de música en català, sense parar. La franja nocturna comença a les onze de la nit i s'acaba a les set del matí, amb un repàs molt interessant als clàssics moderns del pop i el rock en català, però també a les últimes novetats de la música feta al país. La llàstima és que aquesta aposta per la indústria catalana de la música siga en el marc d'una programació pràcticament residual i en la més feble de les emissores catalanes, quan el més normal és que alguna de les grans cadenes (pública o privada) llancés una emissora musical íntegrament en català.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com