24 de set. 2008

Ja tenim Spam!

El nostre amic Brian, que ha passat les vacances a Anglaterra, ens ha portat un parell de llaunes de l'autèntic Spam. Com alguns sabreu i recordareu d'una entrada anterior, la paraula spam prové d'una marca de pernil cuit en conserva, creada per la Hormel Foods Corporation l'any 1937. Però amb el canvi de segle i l'esclat d'internet, l'spam és una forma de fer publicitat a través de la xarxa, que consisteix en enviar missatges de forma massiva, sense que el destinatari ho haja sol·licitat. Alguns consideren l'spam com un dels problemes més greus d'internet, mentre que en realitat l'Spam va ser un aliment molt utilitzat al Regne Unit, sobretot a partir del racionament d'aliments de la Segona Guerra Mundial. Segons ens ha explicat Brian avui, l'Spam era un aliment barat fa uns anys, però ara s'ha encarit i una llauna gran costa uns 3 euros, igual que un pollastre sencer. Però el fet que fos considerat un aliment de poca qualitat i molt popular, explica que fos l'objectiu de la paròdia d'un dels gags més famosos del grup Monty Phyton, de l'any 1970, en què dues persones intenten menjar alguna cosa en un restaurant ple de víquings, però tots els plats porten Spam. Tot i que el gag és força curt, la paraula spam es pronuncia un mínim de 132 vegades! L'exmembre dels Monty Phyton que feia de cambrera, Terry Jones,  va explicar en un documental que es pensaven que la BBC els posaria problemes per dir el nom d'una marca, ja que estava prohibit fer publicitat, però que ells van utilitzar l'spam com a genèric, ja que la paraula ja havia calat molt en el llenguatge popular. Anys més tard, el 3 de maig de 1978, el pare de l'spam modern, Gary Thuerk, va fer un enviament massiu d'un correu electrònic a centenars de militars i universitats de la xarxa ARPAnet, l'antecedent directe de l'actual internet, per convidar-los a la presentació del sistema DECsystem 2020. Però el naixement de l'spam actual se situa al març del 1994, quan el gabinet d'advocats Canter and Siegel publica a Usenet un missatge publicitari que va fer que aconseguís facturar 10.000 dòlars dels seus amics i lectors a través de la xarxa. Els anys següents l'ús de l'spam va popularitzar-se fins als límits que avui coneixem, i un usuari d'internet va recordar el gag dels Monty Phyton sobre el pernil en conserva. Va ser així com va començar a utilitzar-se la paraula spam per referir-se als correus electrònics no desitjats.

About the Author

Gustau Moreno

Author & Editor

Has laoreet percipitur ad. Vide interesset in mei, no his legimus verterem. Et nostrum imperdiet appellantur usu, mnesarchum referrentur id vim.

4 COMENTARiS:

  1. Hola Gustau,
    molt de parlar però veig que encara no ho has tastat ;)

    Home, accostumat a la cuina mediterranea, pos, pot ser un shock pel sistema! Prepara't un bon Rioja o Priorat per accompanyar ;)

    (Parlant de cultura "culinaria" britanica, ara es poden comprar Baked Beans també aqui; saps, allò que menjaven els vakeros i tots els crios britanics per acompanyar els chips i spam, dia si, dia també. De la marca Heinz, ho trobaras al Carrefour...)

    Tornant als preus; per a ficar els punts sobre les "i"s .... t'he calculat el preu en € basant-me en el tipic canvi de una lluire = euro i mig. Pero este any el preu de la lluira ha canviat a €1.25 approx. Per tant, fiquem-li 2€ i mig la llauna ara.
    (i si, als supermercats Tesco, es venen pollastres sencers per este prou!!)
    Bon Profit!

    ResponElimina
  2. Ei,
    ahir a la nit vaig fer-me un Spam-burger per veure el partit del Barça. Menjar anglès i cervesa holandesa. Va ser una mica complicat treure l'Spam de dins de la llauna, però finalment ho vaig aconseguir. Després de tallar-lo i passar-lo una mica per la paella, volta i volta fins que tinga un color "golden brown", posem l'Spam al pa acompanyant-lo amb una mica d'enciam i formatge. La veritat és que està molt bo! Em va agradar!

    ResponElimina
  3. M'alegro que ho trobes molt bo - l'any que vé portaré una maleta plena i a vendre'ls per la Plaça ..... un altre recepta; tornes a fer lo mateix en el Spam, golden brown, i ho accomapnyes de un ou fregit, pataques fregides, una tomata (d'ensalada) fregit a llesques, unes cullerades de Baked Beans, i 2 llesques de pa amb mantequilla. Per a beure, mig llitre de te amb llet. Hmmmm, delicious.

    ResponElimina
  4. no fotes! no fotes! no fotes! no fotes! i al damunt dius que està bo??????? mmmm... potser sí que hauré de fer alguna comanda jo també :D

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
Pantalla-Completa és un bloc personal de caràcter informatiu, que permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així Pantalla-Completa no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

 
#Pantalla-Completa © 2015 - Designed by Templateism.com